Anders fra Vordingborg vinder EM U21 i billard

Anders Henriksen fra Vordingborg Billard Club har i weekenden vundet EM U21 i Fri Carambolebillard i Rochin i Frankrig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Anders Henriksen fra Vordingborg Billard Club, VBC har søndag aften vundet Europa mesterskabet i det, der hedder fri carambolebillard for U21.

Anders Henriksen sejrede over franskmanden Pierre Martory i Rochin i Frankrig i weekenden. Dermed vandt han EM U21 i Fri Carambole.

Den mest velkendte spil i Danmark er keglebillard, hvor man har seks huller og fem kegler i midten. Men i Carambolebillard spilles der på et bord, der er 5 x 10 fod og uden huller.

quote Vi har haft stor glæde af at have ham i klubben

John S. Nielsen, administrator i Vordingborg Billard Club

Anders Henriksen vandt også U17 for fire år siden, så at vinde U21 er ifølge administrator i Vordingborg Billard Club, et skridt op af stigen i forhold til at begå sig på europæisk og internationalt niveau.

Anders’ sejr viser, at det betaler sig at hænge i med træningen

Anders Henriksen vandt en enestående og suveræn sejr ved i 1 indgang at score 300 point. I semifinalen og finalen skulle Anders kun bruge henholdsvis 3 og 1 indgange for at score de 300 point, som er distancen i finalerunden. En præstation, som gav et samlet snit i finalerunden på hele 150, vidner om er suveræn sejr.

-Det er enestående at gøre det. Han ligger fantastisk meget træningsindsats i at nå dertil, hvor han er i dag. Anders kom til klubben sidste år fra Nakskov, siger John S. Nielsen, administrator i Vordingborg Billard Club, til TV ØST.

- Vi har haft stor glæde af at have ham i klubben. Udover at spille de her carambole-discipliner, finder han også tid blandt al træningen til at træne vores unge spillere i 12-13 års alderen. Så kan de se, at hvis man træner flittigt og hænger i, så er der også resultater på den anden side.

For en måneds tid siden, blev Anders Henriksen dansk mester i 1 bane carambole på hjemmebane i Vordingborg. I december og januar tog han også DM-titel i flere franske discipliner.

Læs også
Billardturnering i Præstø Multicenter
Læs også
Billardturnering i Præstø Multicenter

Nyhedsoverblik