Analyse: Opbakning fra landspolitikere giver gejst lokalt

Opbakning fra landspolitikere er vigtig, fordi det giver ekstra gejst og kan tiltrække noget mere medieopmærksomhed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Selv om politikerne fra Christiansborg ikke selv er på valg, så er de en aktiv del af valgkampen.

Onsdag var statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i Slagelse for at vise sin støtte til borgmester Stén Knuth, og torsdag var partiformand Mette Frederiksen i Vig for at vise sin støtte til de lokale partikollegaer.

Rasmus Horn Langhoff
Læs også
Analyse: Illoyal venstrekvinde bør smides ud af partiet
Rasmus Horn Langhoff
Læs også
Analyse: Illoyal venstrekvinde bør smides ud af partiet

Louise Schack Elholm (V) og Rasmus Horn Langhoff (S) bruger selv en stor del af deres tid på at tage rundt for at vise deres støtte til lokale kandidater. Det er med til at skabe noget ekstra gejst, fastslår de i tirsdagens analyseprogram på TV ØST Analysen med Elholm og Langhoff.

- Det skaber noget gejst hos partirødderne og hos vælgerne, at der kommer nogle af topnavnene forbi og viser, at de bakker op om partiet og de lokale kandidater, siger Rasmus Horn Langhoff.

Ekstra medieopmærksomhed

En anden fordel er, at det kan være med til at tiltrække noget ekstra medieopmærksomhed, forklarer Louise Schack Elholm.

- Det har en betydning, fordi man kommer i medierne og får noget profilering, og hvis nogle er meget i tvivl om, hvad de skal stemme, så kan det være, landspolitikerne kan være med til at flytte stemmer, siger hun.

Hjælper hinanden i valgkampe

Når der er folketingsvalg stiller de lokale partikollegaer op og hjælper folketingskandidaterne til at blive valgt ind, derfor vil folketingspolitikerne også gerne give en hjælpende hånd, når der er kommunalvalg, lyder det fra de to folketingspolitikere i analyseprogrammet.

Analysen valgvideoer
Læs også
Analyse: Kandidater skal både være seriøse og sjove
Analysen valgvideoer
Læs også
Analyse: Kandidater skal både være seriøse og sjove

- Jeg vil jo gerne vise, at jeg også er der for mine lokale folk, for de yder en meget stor indsats for mig i en valgkamp, der er jo ikke nogle af os, der bliver valgt uden hjælp, det er et gruppearbejde, og derfor betaler man jo selvfølgelig også tilbage, når der er kommunalvalg, siger Louise Schack Elholm.

- Det med at pleje partirødderne, det betyder meget, tilføjer Rasmus Horn Langhoff.

'Analysen med Elholm og Langhoff' bliver sendt på TV ØST efter den sene nyhedsudsendelse hver mandag til torsdag frem til kommunalvalget. 


Nyhedsoverblik