Analyse: Modigt at gå til valg på skattestigninger

Det er modigt, at Socialdemokratiets borgmesterkandidat i Holbæk går til valg på at hæve skatten. Det fastslår to folketingspolitikere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg synes, det er modigt at gå ud og sige, man vil hæve skatten med et halvt procentpoint.

Det fastslår Louise Schack Elholm (V) i mandagens udgave af Analysen med Elholm og Langhoff, hvor det blev drøftet, hvorvidt det er klogt, at Socialdemokratiets borgmesterkandidat i Holbæk Christina Krzyrosiak Hansen går til valg på at hæve skatten med et halvt procentpoint.

analysen opbaking
Læs også
Analyse: Opbakning fra landspolitikere giver gejst lokalt
analysen opbaking
Læs også
Analyse: Opbakning fra landspolitikere giver gejst lokalt

Byrådet i Holbæk har allerede besluttet, at skatten skal stige med et halvt procentpoint, men Christina Krzyrosiak Hansen ønsker, at hæve skatten med yderligere et halvt procentpoint, så der sammenlagt bliver tale om en skattestigning på et procentpoint.

Skattestigninger er blevet spiselige

Ifølge Rasmus Horn Langhoff (S) er kommunale skattestigninger blevet mere spiselige, og derfor kan det vise sig at være et klogt træk af borgmesterkandidaten.

- Hvis borgerne er indstillet på, at det vil koste en lille smule mere, men til gengæld kan de få noget mere velfærd, og det lader netop til at fylde meget i debatten i Holbæk kommune, så jeg synes det er modigt at komme med det her, siger han.

Kampen om ordene

Christina Krzyrosiak Hansen italesætter selv skattestigningen som ’velfærdsprocenten’, et ordvalg som Rasmus Horn Langhoff roser.

- Jeg synes, det meget tydeligt siger, at den her skatteforhøjelse skal øremærkes velfærd, så på den måde synes jeg, der bliver kommunikeret meget klart og tydeligt, siger han.

Louise Schack Elholm er dog ikke så imponeret, hun synes, det bliver for ukonkret.

Rasmus Horn Langhoff
Læs også
Analyse: Illoyal venstrekvinde bør smides ud af partiet
Rasmus Horn Langhoff
Læs også
Analyse: Illoyal venstrekvinde bør smides ud af partiet

- Vi får ikke fortalt specifikt, hvad pengene skal gå til, så det er uhåndgribeligt, hun siger det giver mere velfærd, men hvordan?, siger hun.

Analysen med Elholm og Langhoff bliver sendt på TV ØST efter den sene nyhedsudsendelse hver mandag til torsdag frem til kommunalvalget. 


Nyhedsoverblik