Amy fik hjælp til at stikke af

Da bortadopterede Amy Steen valgte at forlade Danmark i vinterferien, så var det med hjælp fra organisationen Against Child Trafficking.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den etiopiske pige Amy Steen har haft en tumult opvækst i Danmark, og her i vinterferien valgte hun så at stikke af til Etiopien.

Nu er det så kommet frem, at hun har fået hjælp at organisationen Against Child Trafficking. Det skriver Sjællandske i dag.

- Vi har haft et godt samarbejde med den danske ambassade i Addis Abeba (Etiopien, red.), og sikret os, at Amy har det godt, siger Arun Dohle, der arbejder for Against Child Trafficking til Sjællandske.

Organisationen er glade for, at den etiopiske domstol har omstødt adoptionen.

- Vi er meget glade for rettens afgørelse. Den har været tre år undervejs, så det er en lettelse, siger Arun Dohle.

Han fortæller også til Sjællandske, at Amy Steen og familien har det godt.

I 2009 blev Amy Steen og hendes lillesøster adopteret af en familie i Næsteved. En familie hun senere blev fjernet fra i 2011, da familien Steen ønskede at få hende anbragt hos en plejefamilie. 

Etiopien har annulleret adoption

Torsdag omstødte den etiopiske domstol adoptionen af den nu 15-årige Amy Steen. Hendes biologiske mor Genet Kendir, har kæmpet i tre år for at få domstolens ord på, at det etiopiske adoptionsbureau havde snydt hende.

Dommen betyder, at Amy Steens biologiske mor har fået forældremyndigheden tilbage. Men denne domfældelse har ingen juridisk effekt i Danmark.

Amy Steen kom til Danmark med sin biologiske lillesøster, og hendes sag er der endnu ikke faldet dom i. Lige nu kæmper organisation Against Child Trafficking og hendes etiopiske familie for, at hendes adoption også bliver annulleret.  

Adoptionens pris

Den 15-årige pige har været igennem flere dramatiske forløb i Danmark. Hun blev blandt andet tvangsfjernet fra sin plejefamilie med vold og magt – en episode, der blev optaget på video.

Hendes liv på landskendt i TV 2 dokumentaren "Adoptionens pris" fra 2012. Her møder man også pigen Masho, der også er fra Etiopien. Hendes bortadoption blev ligeledes annulleret torsdag.  

- Jeg har ikke selv talt med dem endnu, men jeg ved, at de har fået besked om afgørelsen for en time siden, og jeg er sikker på, at de er meget lykkelige over det, siger Arun Dohle til BT.

Masho blev bortadopteret fordi hendes forældre havde fået konstateret HIV, men efter behandling har de fået det meget bedre. Derfor ønsker de nu, at se deres datter igen.

Arun Dohle vil nu mødes med Holbæk Kommune i næste uge på vegne af Mashos familie. Familien ønsker at få kontakt til deres datter, og hvis kommunen ikke bevilliger det, så vil familien lægge sag an mod Holbæk Kommune.  


Nyhedsoverblik