Ambulancer kæmper med at komme frem i sneen

Det kraftige snevejr i den sydlige del af regionen gør det svært for ambulancerne at komme frem til patienterne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Store forsinkelser og aflysninger.

Ambulancekørslen i Region Sjælland er hårdt presset af det kraftige snevejr, som har ramt den sydlige del af regionen.

- Den massive snemængde, der trods alt stadig er i området, flytter sig desværre af og til. Det betyder, vi støder på trafikale udfordringer, når vi skal hente patienter eller køre patienter hjem fra deres sygehusbehandling, siger Søren Burcharth Jensen, sektionsleder i befordringsservice i Region Sjælland.

quote Vi har været massivt udfordret hele dagen på grund af køretiden. Vi bruger cirka 70 procent længere tid på at afvikle turene i den sydlige del af regionen

Benny Jørgensen, præhospitaldirektør i Region Sjælland

- Det betyder blandt andet, at vi har måtte aflyse nogle kørsler, og vi opfordrer nogle af vores borgere, der henvender sig, til at vente på kørsel eventuelt fredag eller overveje, om deres behandling måske kan udskydes til næste uge, tilføjer han.

Region Sjælland: Vi strækker os vidt

Hvad er det for nogle patienter, der er så akutte, at I alligevel må hente dem?  

- Det er klart, at vi strækker os vidt. Der er nogle patientgrupper, som har mere brug for at komme til deres behandling end andre. Her taler vi især om dialysepatienter og cancerpatienter, som har brug for at komme til deres strålebehandling. Det prioriterer vi højt, svarer Søren Burcharth Jensen. 

180228_vordingborg_station_miri_fra_cng32.jpg
Læs også
Togaflysninger fortsætter fredag på grund af snevejr
180228_vordingborg_station_miri_fra_cng32.jpg
Læs også
Togaflysninger fortsætter fredag på grund af snevejr

Hvem kan vente?

- Det kan være ganske almindelige ambulante patienter eller borgere, der har brug for at blive transporteret ind til en blodprøve. Det kan eksempelvis vente til næste uge, svarer han.

Militært specialkøretøj kan komme i brug

Det kraftige snevejr og snefygningen har skabt store forsinkelser på Sydsjælland og øerne.

- Vi har været massivt udfordret hele dagen på grund af køretiden. Vi bruger cirka 70 procent længere tid på at afvikle turene i den sydlige del af regionen, siger Benny Jørgensen, præhospitaldirektør i Region Sjælland. 

Man 13.
Man 13. Foto: TV2 ØST
vinterkrigen
Læs også
Tag med til 1979 - den vildeste vinter i hundrede år
vinterkrigen
Læs også
Tag med til 1979 - den vildeste vinter i hundrede år

Derfor valgte man blandt andet at bede om assistance til ambulancekørsel fra hæren, og torsdag blev der indsat flere speciallastbiler af mærket Man 13.

- De er heldigvis ikke kommet i brug endnu, men vi forventer at skulle bruge dem i nat, hvor kommunerne drosler ned på deres vinterberedskab, altså stopper med at ryde de mindre veje for sne, det er i den situation, vi har brug for de firhjulstrukne køretøjer, fortæller Benny Jørgensen.


Nyhedsoverblik