Det vi har sammen

Ambulancefolk vinder pris for app: Vi er mega stolte

Sektionsleder Brian Lindekilde Hansen (tv.) og arbejdsmiljørepræsentant Henrik Larsen (th.) fra Præhospitalt Center i Region Sjælland er stolte af deres vundne arbejdsmiljøpris. Foto: Toke Grøndal - TV ØST

Præhospitalt Center i Region Sjælland har vundet en pris for en app, de selv har udviklet. App'en gør arbejdet lettere og styrker patientsikkerheden.

- Den er blevet taget sindssygt godt imod, netop fordi den har gjort hverdagen nemmere. 

Sådan siger Brian Lindekilde Hansen, sektionsleder i Præhospitalt Center i Region Sjælland om den app, som nu betyder, at han og kollegerne kan bryste sig af en fornem pris.

Prisen, som Præhospitalt Center modtog onsdag, er Arbejdsmiljørådets årlige arbejdsmiljøpris i kategorien "Forandringer og ny teknologi". 

Erstatter stressende arbejdsgang

App'en, som Præhospitalt Center har vundet prisen for, er udviklet i et samarbejde mellem medarbejdere og ledelse. En proces som man er særligt stolt af. 

- Vi er mega stolte. Vi er stolte af at arbejde i Region Sjælland, og have det her samarbejde, hvor der er en idé, der bliver skabt fra en medarbejder, som vi arbejder med, og inden der er gået syv måneder, har vi et produkt, der simpelthen er operativt, siger Henrik Larsen, avanceret paramediciner og arbejdsmiljørepræsentant for det operative område i Region Sjælland. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan ser app'en ud, som gør ambulancefolkenes dag lettere. Foto: Toke Grøndal - TV ØST

Det er en app, der gør, at ambulancefolkene hurtigt og nemt kan finde ud af, hvilket sygehus, de skal køre til med patienten. Den erstatter en noget mere langsommelig arbejdsgang.

- Før var det sådan, at vores ambulancefolk de stod derude og skulle tage livsvigtige beslutninger meget hurtigt og finde ud af, hvor patienterne skulle hen, ved at bladre et 17 siders langt dokument igennem. Det var rigtig rigtig stressende for dem, og de brugte rigtig mange mentale ressourcer, fortæller arbejdsmiljørepræsentant Henrik Larsen.

Men det er ikke kun ambulancebebehandlere og andre fra Præhospitalt Center, der kan få glæde af app'en. Også patienternes sikkerhed vil blive styrket.

- At patienten kommer hen på det rigtige sygehus. For eksempel hvis en scanner på et sygehus er nede, så kan vi gå ind og programmere denne her app, til at gå udenom sygehuset og hen til det rigtige sygehus. Så det højner patientsikkerheden meget kraftigt, siger Henrik Larsen.

Vil fejre det med flere 

Prisen blev overrakt på Axelborg i København ved en større overrækkelse, hvor også vindere af tre andre kategoriers arbejdsmiljøpris blev overrakt.

TV ØST mødte repræsentanterne fra Præhospitalt Center onsdag aften. Her var prisen endnu ikke fejret.

- Ikke endnu, men det bliver det på fredag. Der glæder vi os til at fejre det med vores medarbejdere, siger Brian Lindekilde Hansen, sektionsleder.

Og repræsentanterne fra Præhospitalt Center har endnu større ambitioner om en fejring. Håbet er nemlig, at udbrede app'en til andre regioner.

- Vi har en intention om at fejre det med hele Danmark, fordi rent faktisk så kan denne her applikation rulles ud nationalt, så alle regioner kan få glæde af den. Og det vil vi da gerne fejre sammen med dem, siger Henrik Larsen.

Præhospitalt Center er et selvstændigt virksomhedsområde under Region Sjælland, der står for akutberedskab, befordring og uddannelse.

Læs også Præhospitalt Center i Region Sjælland vinder arbejdsmiljøpris for ny app

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App