Aftale i Slagelse på plads: Alle partier står nu bag Villum og Dyrby

Rød blok og Liberal Alliance støttede i sidste uge John Dyrby Paulsen (S) som borgmester. Nu er blå blok og De Radikale også med i konstitueringen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Borgerne i Slagelse Kommune har haft en uges tid til at vænne sig til, at deres borgmester fra 1. januar er John Dyrby Paulsen (S).

I dag kan han og resten af det kommende byråd så præsentere en bred samarbejdsaftale, som betyder, at Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre også er med i konstitueringen af det nye byråd.

Usædvanligt forløb

- Det har været et usædvanligt forløb, men jeg er glad for, at vi nu kan se fremad og komme i gang med det vigtige arbejde i Slagelse Kommune. Der er brug for at få rettet op på økonomien, og så skal vi skal have sat gang i række tiltag bl.a. at give vores børn og unge de bedste forudsætninger for at klare sig godt, siger John Dyrby Paulsen (S) i en pressemedelelse.

quote Det har været et usædvanligt forløb, men jeg er glad for, at vi nu kan se fremad og komme i gang med det vigtige arbejde i Slagelse Kommune

John Dyrby Paulsen (S), Kommende borgmester, Slagelse

I selve samarbejdsaftalen er de forskellige udvalg listet op, og listen inkluderer to udvalg mere, end der har været i den nuværende valgperiode. Det betyder, at der skal findes ti udvalgsformænd blandt syv partier i det kommende byråd.

Samtidig står det klart, at Villum Christensen (LA) bliver viceborgmester.

Protester mod deleordning

Det var i fredags, den 1. december, at de nyvalgte politikere fra Socialdemokratiet, Liberal Alliance, SF og Enhedslisten satte deres underskrift på konstitueringsaftalen for de næste fire år i Slagelse Byråd.

Aftalen indebærer, at John Dyrby Paulsen (S) bliver borgmester, og at Villum Christensen (LA) kan overtage borgmesterkæden efter to år.

Den konstallation har mødt protester fra borgere i Slagelse Kommune, som er utilfredse med, at Villum Christensen (LA) med kun 390 personlige stemmer kan blive deres borgmester om to år. Til sammenligning fik valgets nr. 1, nuværende borgmester, Stén Knuth (V) 5.752 personlige stemmer.

Fordelingen af formandsposter i det kommende byråd skal officielt vedtages på et byrådsmøde på mandag den 11. december.

 

Stén Knuth 30. november
Læs også
Stén Knuth om deleordning: Personligt er jeg hårdt ramt af det
Stén Knuth 30. november
Læs også
Stén Knuth om deleordning: Personligt er jeg hårdt ramt af det

 

 

 

 


Nyhedsoverblik