Aktivister skriver til minister om kanonslag i mose: De plager fredede fugle uden grund

En indsats med kanonslag mod Skarver i området omkring Holmegårds Højmose får nu en gruppe fugleaktivister til at klage til ministeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Fuglene er fredede, og højmosen er ikke truet. Fuglene sidder i en gammel losseplads på en tidligere industrigrund.

Sådan siger Jesper Petersen fra Holmegaard Mose Komiteen, der nu klager over indsatsen mod skarv-fugle i mosen til både kommunen, Naturstyrelsen og Miljøministeren. 

Skarv Holmegårds Mose
Læs også
Skarver skal skræmmes væk i Holmegårds Mose
Skarv Holmegårds Mose
Læs også
Skarver skal skræmmes væk i Holmegårds Mose

Nogle hundrede skarver bruger hver aften træerne i området som soveplads, og blandt andet Næstved Kommune har frygtet, at afføringen fra fuglene skulle ødelægge den fredede mose. Derfor Næstved Naturråd begyndt at skræmme fuglene væk fra området med kanonslag omkring solnedgang.

Men det er helt usagligt – for fuglene holder i virkeligheden til i en gammel losseplads ved et område, der tidligere var i brug af det nærliggende glasværk, mener komiteen, der vil have stoppet bekæmpelsen af skarver i området. De mener, at der i virkeligheden er næsten en kilometer fra kolonien ud til den egentlige højmose.

-Skarverne er en del af naturen og spiller en vigtig rolle. De fjerner næringsstoffer fra forurenede søer, og gør megen gavn, siger Jesper Petersen.

Området, hvor skarverne holder til, ligger helt op af det nuværende glasværk, i træerne omkring nogle gamle tørvegrave.


Nyhedsoverblik