Aktivist-bus er snart en realitet - vil eksportere dømte udviste fra Lindholm til København

En gratis buslinje til dem, der er placeret på Lindholm, er næsten i hus. Bussen vil modarbejde tanken om isolation.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En privat betalt buslinje, der skal fragte udviste asylansøgere fra Lindholm-færgen til København, er meget tæt på at blive en realitet.

274 ud af de krævede 300 borgere har nemlig meldt sig klar til at betale 200 kroner om måneden for at bekæmpe den isolation, som regeringen og Dansk Folkeparti forsøger at påtvinge de asylansøgere, der placeres på øen.

quote Det er utroligt, som projekter nogle gange samler folk

Dorte Gro, initiativtager

Et forslag, hvor øen fra 2021 skal bruges til at huse udvisningsdømte kriminelle udlændinge, ventes onsdag vedtaget i Folketinget. Øen skal herefter huse udlændinge på tålt ophold.

Den lokale aktivistgruppe 'Hjælp Kalvehave' frygter dog for konsekvenserne af de isolerede udlændinges placering så tæt på Sydsjælland, og de vil derfor gerne hjælpe beboerne på øen til København med en gratis bus. De håber samtidig, at eventuelle problemer i form af kriminalitet bliver flyttet med til hovedstaden.

lindholm.jpg
Læs også
Beboere samler ind til bus - skal køre udlændinge fra Lindholm til København
lindholm.jpg
Læs også
Beboere samler ind til bus - skal køre udlændinge fra Lindholm til København

- Det er utroligt, som projekter nogle gange samler folk. Det er ikke kun lokale, der støtter projektet. Borgere fra hele landet og fra hele det politiske spektrum støtter projektet med den gratis bus, der skal køre borgerne fra øen til København, siger tovholder Dorte Gro fra Kalvehave.

Sammenskudsgilde sikrer gratis bus

Beregningen bag forbindelsen er, at der skal bruges omkring 60.000 kroner om måneden på at drive busforbindelsen, hvor der skal budgetteres med både chaufførlønninger og leje af bus.

Artiklen fortsætter under billedet.

Øen Lindholm ligger i Stege Bugt.
Øen Lindholm ligger i Stege Bugt. Foto: TV 2 Grafik

Hvis 300 borgere forpligter sig til at betale 200 kroner om måneden, er pengene imidlertid hjemme, og projektet kan så blive en realitet.

Dorte Gro betegner projektet som næsten i mål.

Lige nu er det næsten kun private, der vil betale. Havde vi taget fat i det lokale erhvervsliv, så tror jeg, at bussen nu var i hus, siger hun.

NYT UDREJSECENTER PÅ LINDHOLM

  • Regeringen og DF vil afsætte 759 millioner kroner til etablering og drift af udrejsecenteret på Lindholm i Stege Bugt. 
     
  • Heraf skal 210 millioner kroner bruges på etableringsudgifter som bygninger (145 millioner) og infrastruktur og forsyning (55 millioner). 

  • Centret ventes at kunne tages i brug i 2021 og skal huse udlændinge på tålt ophold, udviste kriminelle, fremmedkrigere og kriminelle afviste asylansøgere.

  • Op til 125 udlændinge skal opholde sig her. Driften vil koste 1,8 millioner kroner årligt per udlænding. Til sammenligning koster det 250.000 kroner årligt per udlænding på Kærshovedgård.

 

Kilde: TV 2.

Hun forklarer, at en række iværksættere fra det lokale erhvervsliv står bag tanken om busforbindelsen, der nu skal planlægges, så forbindelsen kan realiseres, hvis forslaget rent faktisk gennemføres.

benny_engelbrecht_-_lindholm.jpg
Læs også
S støtter ikke planerne om et udrejsecenter på Lindholm
benny_engelbrecht_-_lindholm.jpg
Læs også
S støtter ikke planerne om et udrejsecenter på Lindholm

- Vi skal til at søge godkendelse til at oprette linjen. Samtidig skal vi finde ud af, om vi skal leje os ind hos et etableret selskab, eller om vi skal oprette vores eget. Men jeg håber stadig, at det ikke bliver aktuelt. For mig handler det hele ultimativt om, at planerne skal droppes, siger hun.


Nyhedsoverblik