Aggressiv plante hærger badestrand

En vildtvoksende plante har bredt sig langs Næsby Strand. Til stor irritation for sommerhusejerne, som føler, den ødelægger stranden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En grøn plante på en meters højde har bredt sig i et fire meter bredt bælte på Næsby Strand.

Det skriver Sjællandske.

- Jeg er kommet her ved Næsby Strand i 35 år og har aldrig set den plante før, siger sommerhusejer Willi Larsen til avisen.

Rektor på Landbrugs- og Gartnerskolen Selandia vurderer, at der er tale om Kruset Skræppe (Rumex cripus), som tilfører syrefamilien. Den vokser hyppigt på strandvolde, hvor der er tangopskyl og meget næring i jorden.

Ødelægger oplevelsen

Flere af sommerhusejerne mener, at planten ødelægger fornøjelsen ved at holde sig på stranden, fordi planten går helt ud til vandkanten og besværliggør en gåtur langs vandet.

- Jeg håber, kommunen vil gøre noget ved problemet, for vi risikerer jo også, at turisterne i sommerhusene ikke kommer igen næste år, når der ikke er den fine badestrand, som de var blevet lovet, siger sommerhusejer Henning Petersen til avisen.

Willi Larsen er selv gået i krig med at udrydde planten. Foran sit og naboernes huse, har han revet planten op med rode. Men han mener, det er umuligt for en mand alene at fjerne det hele, fordi planten har bredt sig et stort areal.

 

 

 


Nyhedsoverblik