Afgørelsens time: Forsvarer overrasket over, klient blev dømt for alle forhold

I dag er der faldet dom i mølle-sagen fra Holbæk ved Retten i Holbæk.

To mænd er dømt skyldige i at have sat ild til den historiske mølle i Holbæk sidste år. Samtidig er der også faldet dom i sagen om sexkrænkelser.

- Grundlæggende er jeg meget tilfreds med dommen.

Sådan lyder det fra anklager Catharina Feldthaus, efter retsmødet, hvor i alt tre unge mænd blev dømt.

To af mændene på henholdsvis 17 og 18 år blev dømt for at have sat ild til den historiske mølle i Strandparken i Holbæk sidste år, hvor der skete skader for omtrent 4,6 millioner kroner.

Den 17-årige fik den strengeste straf på to måneder i en sikret ungdomsinstitution og et år i et godkendt åbent opholdssted. Han udbeder sig som den eneste af de unge mænd betænkningstid.

Jeg er overrasket over, at min klient blev dømt for alle forholdene

17-årig dømt mands forsvarer

Den 18-årige mand, der også blev dømt skyldig for at have sat ild til møllen, blev idømt ni måneders ubetinget fængselsstraf.

Forsvarer: Sanktionen er streng

Den 17-årige mand er udover at have sat ild til møllen i Holbæk, også dømt skyldig i at have krænket en 14-årig pige seksuelt.

- Jeg er overrasket over, at min klient blev dømt for alle forholdene. Og jeg synes også, at sanktionen er streng. Så derfor har vi bedt om betænkningstid, lyder det fra den 17-åriges forsvarer efter dommen.

- Det er jo aldrig sjovt at blive sat på en sikret institution og ikke kunne gøre, som man gerne vil. Og det er også en af årsagerne til, at vi har ønsket betænkningstid. Han har jo været varetægtsfængslet i 24 døgn, og det bliver ikke modregnet, når der er tale om ungdomssanktion, så derfor ønsker vi også af den grund betænkningstid.

Tilfreds 18-årig dømt mand

Den 18-årige nu dømte mand fik ni måneders betinget fængselsstraf.

Læs også Retten har talt: Unge skyldige i brand på historisk mølle

- Vi synes, det er en fornuftig dom, og min klient har modtaget den. Vi er glade for, at min klient ikke skal i fængsel for det her, så det er okay, siger Erbil Kaya, der er den 18-årige mands forsvarer.

- Han er rigtig glad, fordi han vidste ikke, om han var købt eller solgt. Han er jo en ung fyr, og beskeden om, at han ikke skal i fængsel for det her, det gjorde ham rigtig glad.

Filmede seksuelt overgreb

Udover de to er også en tredje ung mand blevet dømt ved retsmødet i dag. Han har fået 40 dages betinget fængselsstraf, for at have krænket den unge pige sammen med den 17-årige.

De to mænd er dømt for at have ført en flaske op i den 14-årige vagina, mens det blev filmet.

- Vi er skuffede over, at vi er blevet dømt, fordi min klient har jo nedlagt en påstand om frifindelse. Men vi er selvfølgelig glade for, at det kun er en betinget afgørelse, når man dømmer.

- Det har været et meget massiv pres for min klient den her sag, og det har påvirket ham meget. Så han har valgt at modtage dommen, selvom vi er uenige i den skyldvurdering, der er i dommen, siger den unge mands forsvarer.

Pigen har fået 10.000 kroner i erstatning.

Det er alvorligt, at der er unge mennesker, der bryder ind i den og sætter ild til den

Catharina Feldthaus, anklager

Anklager: Det er en vigtig sag

Ifølge anklageren er det vigtigt at få sager som disse for retten.  

I forhold til møllen, siger Catharina Feldthaus:

- Det er selvfølgelig vigtigt, fordi der er tale om en fredet mølle, der er delvist brændt ned. Så det er alvorligt, at der er unge mennesker, der bryder ind i den og sætter ild til den.

Og med hensyn til sexkrænkelserne, lyder det:

- Det er vigtigt, fordi det er meget krænkende overfor de personer, der får delt de her videoer. Uanset om man har accepteret, at videoen er blevet optaget eller gået med til det, der er foregået, så er det aldrig okay, at de her videoer bliver delt. Sådanne filer, film kan blive på internettet, der er ikke nogen mulighed for at slette det, derfor er det en meget vigtig sag. Og jeg er meget tilfreds med afgørelsen, siger Catharina Feldthaus.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App