Affaldsselskab: Borgere er gode til at sortere

Ifølge AffaldPlus, der modtager skraldet fra flere kommuner, er borgere gode til at sortere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skylle, skille ad og sortere.

Det er blevet hverdag for mange borgere i vores region, efter flere kommuner har taget ny affaldsordning i brug. Og borgerne er gode til det, ifølge AffaldPlus i Næstved, der modtager og behandler affaldet.

- Overordnet set ser det fornuftigt ud. Borgerne vil gerne sortere, lyder det fra Niels Damgaard, kommunikationschef hos AffaldPlus.

Sorø og Slagelse Kommuner tog hul på ordningen i maj måned i år, mens Vordingborg, Ringsted og Næstved Kommuner ruller ordningen ud i oktober.

Mere madaffald

Ifølge AffaldPlus, er det tydeligt at se, at borgerne deler affaldet op.

- Det går godt med sorteringen. Det kan vi blandt andet se ved, at der er mere madaffald og mindre restaffald, siger Niels Damgaard.

Men der kan være tvivl i opstartsfasen. For metal, plastik og glas skal sorteres for sig, og her kan affaldsselskabet se en tendens.

- Det fungerer som udgangspunkt godt med sorteringen, og det kan vi se ved, at vi kan genanvende en masse plast. Men der kan være usikkerheder om plastfolie – altså blød plast, og det skal altså ikke sammen med det hårde plast. Det gør det sværere at sortere, siger Niels Damgaard.

Kan ske justreringer

Den bløde plast kan man i nogle kommuner aflevere i samme beholder som det hårde plastik, men det er altså ikke tilfældet i AffaldPlus-ordningen.

- Det kan være, at man på sigt kan indføre det, men det er ikke tilfældet nu. Som det er nu, skal det allerhelst afleveres på genbrugspladsen eller til storskrald, siger Niels Damgaard.

Ifølge Niels Damgaard kan der ske justeringer, men det er svært at sige hvilke og hvornår.

- Vi har en tanke om, at man skal kunne skille tekstiler for sig. Men kravene fra EU skærpes hele tiden, så det er svært at sige noget om endnu, hvordan det kan ændre sig. Nu skal borgerne også først vænne sig til den nye ordning, siger Niels Damgaard.


Nyhedsoverblik