Adams ven i vidneskranken: Vi ville købe hash

15-årige Matti Frey Olesen afgav sin vidneforklaring i retssagen mod den mand, der er tiltalt for uagtsomt manddrab for at have solgt stoffet MDMA til Matti Frey Olesen og hans ven Adam Buk, hvor vennen døde af at indtage stoffet. Foto: TV2

Den 15-årige ven til Adam Buk, der døde efter at have indtaget MDMA, vidner ved retten i dag. Han fortæller, de to venner oprindeligt ville købe hash.

Den 15-årige Matti Frey Olesen vidner i Retten i Næstved i dag mod den 17-årige mand, der i Haslev - via en mellemmand - solgte ham og hans ven Adam Buk stoffet MDMA, som de sammen indtog i februar.

Matti Frey Olesens ven, Adam Buk, døde efter at have indtaget stoffet, mens han selv overlevede.

I retten kom det frem, at de to 15-årige drenge havde en idé om at købe hash, da de opsøgte sælgeren, men at han tilbød dem MDMA.

Sniffede det og drak af posen

Det fortalte Matti Frey Olesen i vidneskranken. Den 15-årige forklarede påvirket af sagen men roligt, hvordan de to venner ville købe hash, men at sælgeren foreslog dem at "prøve noget andet" og tilbød dem MDMA i stedet.

De to 15-årige betalte 400 kroner for ét gram MDMA, og Matti Frey Olesen fortæller, at de ikke fik at vide, hvordan man indtog stoffet, men at Adam Buk vidste hvordan, fordi han angiveligt havde prøvet det før.

Læs også Dreng i koma: Politi advarer mod farlige stoffer i omløb

Herefter indtog de stoffet ved at sniffe det meste af det og slikke det sidste op. Det gjorde de ved en folkeskole, kom det frem i retten. Herefter tog de til torvet, hvor de spiste en kebab og "drak" det sidste af posen, fortalte Matti Frey Olesen.

Faldt om på en sti

Matti Frey Olesen fortæller, hvordan hans egen krop reagerede "roligt" på stoffet, hvor Adam Buk reagerede voldsomt og bed sig i læben, så det blødte.

På vej væk fra torvet sagde de to venner farvel til hinanden. Adam Buk faldt om på en sti, blev fundet og blev kørt til sygehuset. Matti Frey Olesen blev selv utilpas og blev også kørt til sygehuset.

Han fortæller, hvordan han husker, at han på Køge Sygehus blev nedkølet med isposer, og fik at vide, at Adam Buk også var indlagt. Efter 14 dages kamp mellem liv og død mistede Adam Buk livet. 

Læs også Mor til afdøde 15-årige Adam skriver rørende besked til sin søn

Den 17-årige mand fra Næstved er tiltalt for blandt andet uagtsomt manddrab, efter at have solgt stoffet MDMA via en mellemmand til de to unge drenge ved et gadekær i Haslev. 

Den 17-årige har således angiveligt fungeret som en bagmand, og er altså ikke den person, der fysisk har solgt stoffet til de to 15-årige drenge. Det var en anden mellemmand, hvis sag behandles særskilt, og politiet overvejer, om der skal rejses tiltale mod ham.

Den 17-årige tiltalte risikerer op til otte års fængsel. Dommen falder i dag, tirsdag.

Læs også Adam kæmpede i 14 dage for sit liv

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App