Ældresagen om nye mulige ofre for hjemmehjælper: Det er meget alvorligt

Foto: Arkivfoto TV Øst

Politiet undersøger nu, om den 45-årige hjemmehjælper, der er sigtet for at give en ældre sovemiddel for at stjæle værdier, kan have flere ofre.

- Det er meget alvorligt, det der er sket.

Sådan lyder det fra Olav Felbo fra Ældre Sagen om den 45-årige hjemmehjælper, der har erkendt at have givet en 86-årig kvinde fra Tølløse sovemedicin, så hun, mens den ældre kvinde sov, kunne stjæle værdier fra hende.

Men nu undersøger Midt- og Vestsjællands Politi om den 45-årige kvindelige hjemmehjælper har været på spil hos to andre kvinder fra Tølløse.

Læs også Flere kan være ofre for hjemmehjælper

Politiet har nemlig fået to nye anmeldelser fra to ældre kvinder i 80’erne, som begge bor i Tølløse. Det, der har været iøjnefaldende for politiet er, at kvinderne melder, at de enten har fået blackouts eller mere trætte end normalt – samt at der er forsvundet værdier fra deres hjem. 

- De ting gør, at det ligner meget det, den 45-årige kvinde er sigtet for. Men nu skal vi have undersøgt anmeldelserne nøjere og have talt med kommunen om, hvorvidt den sigtede faktisk har været på arbejde hos de to ældre kvinder, siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Ifølge Martin Bjerregaard ligger der stadig et større efterforskningsarbejde forude, og den 45-årige er ligeledes ikke sigtet i sagerne.

Modstrider et tillidsforhold

Hos Ældresagen tager man sagen meget alvorligt. 

Læs også Hjemmehjælper bedøvede 86-årig kvinde med sovepiller

- Man har jo grundlæggende et tillidsforhold til hjemmehjælperen, som skal passe på en, siger Olav Felbo.

- Det er utroligt vigtigt at forebygge, så man ikke skaber unødig mistillid til de mange hjemmehjælpere, der faktisk gør et godt stykke arbejde. 

Olav Felbo påpeger også, at det er svært at gøre noget ved en situation, som denne. Han mener dog, at det er vigtigt at forebygge det.

- Sørge for at folk med plettede straffeattester i disse sager ikke kan arbejde med ældre igen, siger Olav Felbo.

- Jeg håber, det statuerer et eksempel, da det er uhørt og farligt at lave ændringer på den ældres indtag af medicin. Det kan være helbredstruende

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App