Ældrerådet: Nedskæring på rengøring er uacceptabel

Det falder ikke i god jord hos Ældrerådet i Holbæk, at kommunen vil skære ned på de ældres rengøring til én gang hver fjerde uge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et forslag om at reducere rengøringen hos de ældre borgere i Holbæk Kommune skal nu i høring i Ældrerådet. Nedskæringen betyder – hvis den bliver godkendt - at de ældre fremover kun skal have gjort rent og skiftet sengetøj hver fjerde uge.

Og det er bestemt ikke noget, der huer formanden i kommunens Ældreråd, Steen-Kristian Eriksen.

- Det er slet ikke acceptabelt. De ældre kan ikke blive ved med at have et værdigt liv, hvis der kommer flere besparelser, siger han til TV ØST.

I alt skal der spares 80 millioner kroner, og formanden for udvalget Aktiv Hele Livet fortæller til TV ØST, at det kun er en enkelt million, der bliver sparet på rengøringen. Resten bliver fundet i administrationen.

Foreslår at hæve skatten

Men alligevel er formanden for Ældrerådet ikke tilfreds. Han kommer i stedet med et alternativt forslag:

- Jeg mener, at det vil være bedre, hvis man sætter skatten lidt op. På den måde kan man forhåbentlig undgå lignende situationer i fremtiden, siger Steen-Kristian Eriksen.

Holbæk Kommune fik i september lov af Social- og Indenrigsministeriet til at hæve skatterne med i alt 34,6 millioner kroner for at hjælpe med at dække kommunens underskud på over 200 millioner kroner. Det valgte et flertal i byrådet dog at takke nej til og dække underskuddet på anden vis.

I alt har de store besparelser betydet, at 300 stillinger er blevet nedlagt.


Nyhedsoverblik