Advokater dybt rystede over domme i kæmpe amfetaminsag

Der blev givet hårde straffe ved dagens dom i en stor amfetamin-sag i Østre Landsret. Forsvarsadvokaterne var specielt rystede over to domme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Østre Landsret har i dag dømt syv personer skyldige i at være en del af en stor narkobande, der indsmuglede, fremstillede og solgte amfetamin.

Retten har kendt syv tiltalte – seks mænd og én kvinde – skyldige og givet dem tilsammen over 80 års fængsel.

Men dommen over især to af de syv tiltalte overraskede pårørende og forsvarsadvokater, der var til stede i Landsretten torsdag eftermiddag.

En af dømte er 33-årige Christian Nørgaard Pedersen, der blev idømt ti års fængsel for medvirken til at fremstille amfetamin.

- Jeg er dybt overrasket og dybt skuffet over, at Christian bliver dømt. Jeg er ikke i tvivl om hans uskyld i det her. Det er jeg rigtig, rigtig ked af - også på Christian og hans families vegne. Det er jo altødelæggende for ham, siger forsvarsadvokat, Kaare Kristensen.

quote Hvis vi havde vist nøjagtigt, hvor politiet havde taget deres prøver, og de havde lavet deres arbejde ordentligt og mere præcist, havde vi kunne forholde os til det, men det kan vi ikke nu

Kaare Kristensen, forsvarsadvokat

Amfetaminsag
Læs også
Landsretten har talt - narkobande skal over 80 år i fængsel
Amfetaminsag
Læs også
Landsretten har talt - narkobande skal over 80 år i fængsel

- Rystende at dna-bevis kan stå alene

Christian Nørgaard Petersen var tiltalt for at hjælpe med at fremstille amfetaminen i Videbæk. Hans DNA blev blandt andet fundet på noget tape, der sad på dunkene med amfetaminolie i garagen.

- Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet på, at et DNA-bevis kunne stå alene i sådan en sag her. Nu har jeg hurtigt skimmet dommen igennem og sammenholdt det med det, dommeren har forklaret. Jeg synes, det er rystende, at DNA kan stå alene, som det er i det her tilfælde, siger forsvarsadvokat Kaare Kristensen.

Han mener ikke, politiet har være omhyggelige nok i forhold til at tage DNA-prøver.

- Hvis vi havde vidst nøjagtigt, hvor politiet havde taget deres prøver, og hvis de havde lavet deres arbejde ordentligt og mere præcist, havde vi kunnet forholde os til det - men det kan vi ikke nu. Det eneste, der knytter min klient til den episode, er det DNA på det tape og på kanterne af tapen, siger Kaare Kristensen.

Ifølge forsvarsadvokaten var hans klient noget overrasket, da han modtog dommen på ti års fængsel:

- Han var da dybt rystet, for vi havde da troet på en frifindelse, og på at systemet havde givet os medhold i det arbejde, vi havde udført og det samarbejde, vi har haft med Christian og hans kone om at få det her løst. Der står meget på spil med 10 år i spjældet, siger Kaare Kristensen.

Han mener dog ikke, der er mere, han kan gøre for at hjælpe sin klient:

- Nu har vi prøvet de to instanser, vi har, så nu er mulighederne som udgangspunkt udtømt. Desværre, siger forsvarsadvokat Kaare Kristensen.

- Jeg er overrasket over, at landsretten har haft mave til at dømme de to

Kaare Kristensen var ikke den eneste forsvarsadvokat, der var overrasket over landsrettens afgørelse.

quote Jeg synes rent ud sagt ikke, der er noget som helst, der godtgøre, at de to skal dømmes. Jeg sidder tilbage med en dårlig smag i munden over, at de to bliver dømt, må jeg sige

Peter Secher, forsvarsadvokat

- Der er to af de tiltalte i den her sag, som er blevet dømt, hvor jeg er overrasket over, at landsretten har haft samvittighed til at dømme de to. Jeg ville ikke have gjort det i deres sted. Jeg synes, beviskravene må være meget lave, når det kan føre til domsfældelse for deres vedkommende, siger forsvarsadvokat Peter Secher.

Hvilke beviser mangler?

- Alle tænkelige. Jeg synes rent ud sagt ikke, der er noget som helst, der godtgører, at de to skal dømmes. Jeg sidder tilbage med en dårlig smag i munden over, at de to bliver dømt, må jeg sige.

Forsvarsadvokat Peter Secher var dog ikke overrasket over den dom, hans egen klient, 29-årige Per Nielsen, blev idømt 15 års fængsel.

- Han har selv erkendt besiddelse af cirka 100 kilo amfetamin. Det er jo aldrig helt billigt at blive taget med fingrene i kagedåsen med 100 kilo amfetamin, og det afspejler straffen jo også, siger Peter Secher.


Nyhedsoverblik