Advokat politianmelder DF-profil for at blande sig i Atea-sag

En af forsvarsadvokaterne i den store bestikkelsessag om Region Sjælland og ATEA anmelder Peter Skaarup for at blande sig i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Folketingspolitiker Peter Skaarup (DF) politianmeldes i forbindelse med en retssag, hvor en række personer er tiltalt for at have givet eller modtaget bestikkelse.

Det oplyser Naja Wærness Larsen til Ritzau.

Naja Wærness Larsen er advokat for en af de tiltalte i bestikkelsessagen kendt som Atea-sagen. Peter Skaarup, der tidligere har været retsordfører, anmeldes for at have blandet sig i sagen.

- Jeg har dags dato indgivet anmeldelse til Københavns Politi mod Peter Skaarup (MF, Dansk Folkeparti), jævnfør vedhæftede debatindlæg, oplyser hun. 

atea_ballerup_bygning_hr.jpg
Læs også
Atea-direktør truede region med at afsløre luksusmiddage
atea_ballerup_bygning_hr.jpg
Læs også
Atea-direktør truede region med at afsløre luksusmiddage

På baggrund af debatindlæg

I indlægget, som er udgivet på Jyllands-Postens hjemmeside, er blandt andet følgende sætninger faldet forsvarsadvokaten for brystet:

- Sagen drejer sig om smøring og bestikkelse af nu tidligere chefer i blandt andet Region Sjælland begået af it-selskabet Atea, der gerne ville beholde opgaven med at levere it-løsninger til Region Sjælland.

- Derfor "smurte" de ansvarlige på regionskontoret med luksusrejser, it-udstyr og dyre middage, skrev folketingspolitikeren i sit debatindlæg. 

Atea.jpg
Læs også
Tiltalte i Atea-sagen har forsøgt at fjerne dommer
Atea.jpg
Læs også
Tiltalte i Atea-sagen har forsøgt at fjerne dommer

"Jeg fælder ikke dom"

Peter Skaarup tager imod politianmeldelsen med sindsro.

- Selvfølgelig skal politikere kunne diskutere de love, vi selv har udformet.

- Indlægget, jeg har skrevet, handler ikke om skyld eller ikkeskyld, men om det urimelige i det danske retssystem, hvor økonomisk kriminalitet straffes langt hårdere end personfarlig kriminalitet, siger han.

I indlægget skrev han, at den slags bestikkelse er "forbudt, og det skal straffes". Men han mener ikke, at det er at blande sig.

- Jeg beskriver bare det, som er fremkommet i medierne, og så siger jeg, at hvis man dømmes for det, er det klart, at man har et problem, og det skal markeres kontant. Men jeg fælder ikke dom over nogen, siger han. 

Atea.jpg
Læs også
Medie: Atea og syv personer tiltalt i bestikkelsessag
Atea.jpg
Læs også
Medie: Atea og syv personer tiltalt i bestikkelsessag

Ikke første tilfælde

Flere politikere er tidligere blevet anmeldt for at blande sig i verserende retssager.

Seks fremtrædende folketingspolitikere blev anmeldt i sagen mod Said Mansour, også kendt som "Boghandleren fra Brønshøj". Peter Skaarup var også dengang en af de anmeldte.

I 2014 blev Said Mansour for anden gang dømt for opfordring til terror. Under strafudmålingen meldte flere politikere sig på banen.

Rigsadvokaten rejste dog ikke tiltale i sagen, fordi "politikere generelt nyder en særlig udstrakt grad af ytringsfrihed efter Den Europæiske Menneskerettighedskonvention".


Nyhedsoverblik