Advokat: Justitsministeriet modtog kopi af anmeldelse i Emilie-sagen

To advokater sendte en anmeldelse til blandt andet justitsministeren kort før politiet ransagede 67-årige Finn Petersens hjem for fjerde gang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I mandags mødte politiet op på to adresser på Tårnborgvej i Korsør med en hel lastbil fyldt med særligt udstyr til at ransage et hjem fra top til tå. Det gjorde de, fordi de mente, at forsvundne Emilie Meng måske befandt sig i et af hjemmene – spærret inde i en kælder eller et hulrum.

quote Anmeldelsen blev sendt til den øverste ledelse i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi med kopi til både Justitsministeren og Rigsadvokaten

Steen Djurtoft, advokat

Dagen før ransagningen havde politidirektøren i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi modtaget en anmeldelse af de to beboere på adresserne på Tårnborgvej – blandt andet 67-årige Finn Petersen. Anmeldelsen var underskrevet af to advokater fra et københavnsk firma, og den blev ikke kun sendt til den højeste instans i politikredsen.

Det fortæller Finn Petersens advokat, Steen Djurtoft, til TV ØST.

- Anmeldelsen blev sendt til den øverste ledelse i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi med kopi til både Justitsministeren og Rigsadvokaten, fortæller han.

For at lægge pres på

Politiet havde ransaget Finn Petersens hjem tre gange tidligere med hans egen accept og været forbi en fjerde gang for at snakke lidt, fordi en nabo mente at have hørt kvindeskrig fra Finn Petersens hus. Ingen af gangene fandt politiet dog noget, der kunne knytte Finn Petersen til Emilie Mengs forsvinden.

Advokat Steen Djurtoft gætter på, at anmeldelsen før den femte ransagning blev sendt til både Justitsministeriet og Rigsadvokaten for at lægge pres på efterforskningen.

- Nogen syntes åbenbart ikke, at politiet reagerede hurtigt nok på personens anmeldelse af min klient. For mig virker det som om, at anmeldelsen blev sendt til justitsministeren for at lægge pres på, siger han.

quote Da politiet ikke selv har taget sagen om aflytning op, så har vi indgivet en politianmeldelse

Steen Djurtoft

Fjernede mursten for at aflytte

Femte gang, politiet kom forbi Finn Petersens hjem, var det med en sigtelse for frihedsberøvelse og en ransagningskendelse i hånden, og uden Finn Petersen var hjemme. Ifølge politiet havde de fået ransagningskendelsen, fordi de havde modtaget nye oplysninger i sagen, der mistænkeliggjorde Finn Petersen og en person mere, hvis identitet er underlagt navneforbud.

Ifølge Steen Djurtoft var de nye oplysninger blandt andet baseret på private aflytninger af Finn Petersens hjem foretaget af hans nabo.

quote Vi kigger på anmeldelsen om aflytning, og så må vi se, hvad vores efterforskning åbenbarer i den sammenhæng

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Privat aflytning politianmeldt

Advokaten har nu sammen med sin klient indgivet en politianmeldelse af den private aflytning. Anmeldelsen er indgivet på baggrund af paragraf 263 i straffeloven, der omhandler freds- og æreskrænkelse.

- Vi kan ikke have et samfund, hvor man bare på den måde kan aflytte hinanden. Og da politiet ikke selv har taget sagen op, så har vi indgivet en politianmeldelse, siger Steen Djurtoft.

Politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Kim Kliver, bekræfter over for TV ØST, at de har modtaget en anmeldelse af den private aflytning.

- Nu kigger vi på den, og så må vi se, hvad vores efterforskning åbenbarer i den sammenhæng, siger han til TV ØST.

Kim Kliver vil ikke kommentere på, hvorvidt det er rigtigt, at justitsministeren modtog en kopi af anmeldelsen mod Finn Petersen, men hvad angår den 67-åriges videre rolle i sagen, så slog politiinspektøren allerede onsdag fast, at han nu er renset for al mistanke. Det samme gælder den anden person, som også var mistænkt i sagen.

Emilie Meng forsvandt på vej hjem fra en bytur med to veninder 10. juli. Veninderne tog en taxa hjem, mens Emilie ville gå den korte vej til sine forældres hjem. Hun er sidst set på Korsør Station klokken 04.00. Siden sin forsvinden er Emilie Meng fyldt 18 år.

Straffelovens §263 om aflytning

  • Med bøde eller fængsel indtil 6 måneder straffes den, som uberettiget ved hjælp af et apparat hemmeligt aflytter eller optager udtalelser fremsat i enrum, telefonsamtaler eller anden samtale mellem andre eller forhandlinger i lukket møde, som han ikke selv deltager i, eller hvortil han uberettiget har skaffet sig adgang.

 

Læs også
Emilie Meng-sagen dag for dag
Læs også
Emilie Meng-sagen dag for dag

 


Nyhedsoverblik