Adgang til diabetesudstyr forskellig fra kommune til kommune

Kalundborg Kommune er tilbageholdne med at bevilge et nyt glukoseapparat til 11-årige Robin Hoffmann. Men i andre kommuner er de ikke i tvivl.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

11-årige Robin Hoffman fra Svebølle lider af diabetes. For at måle sit blodsukker skal han stikke sig selv i fingeren mellem 12 og 15 gange om dagen.

- Jeg synes, det er helt vildt meget, siger han til TV ØST.

Men han kan faktisk godt slippe for de mange stik i fingeren. Et internationalt medicinalfirma har nemlig lanceret et nyt apparat, hvor de sukkersyge slipper for de mange daglige målinger. For nylig fik Robin Hoffman lov at låne sådan et apparat helt gratis med hjem fra sygehuset i Holbæk.

- Jeg fik en meget gladere søn. Han har været meget ked af sin diabetes, men med det nye apparat lever han som en ganske almindelig dreng. Han flyver af sted, fortæller Robins mor, Janni Hoffmann.

Afvist af kommunen

Det nye apparat virker ved, at han ruller maskinen henover en form for chip i armen. På den måde kan maskinen aflæse blodsukkeret. Men nu er den gratis prøveperiode slut, og Robin må igen stikke sig selv i fingeren mange gange om dagen.

Familien har ansøgt Kalundborg Kommune om at få lov til at beholde glukosemåleren, men det har de fået afvist.

- Vi bevilger det ikke, før vi kommer et spadestik dybere i forhold til, hvem det gavner, siger Hanne Dollerup, børne- og sundhedsdirektør i Kalundborg Kommune, til TV ØST.

Aarhus siger ja

Det er anderledes end andre steder i landet. I Holbæk og Slagelse har et begrænset antal patienter fået bevilget apparatet, og i Aarhus Kommune har de valgt at sige ja til alle dem, som apparatet gavner.

Men Hanne Dollerup fastholder, at det er vigtigt ikke bare at give los og give apparatet til alle, der tror, de kan få gavn af det.

- Du og jeg som skatteyderne synes vel, det er fornuftigt nok, at vi ikke bare suser ud over stepperne, hver gang der kommer noget nyt på markedet. Dem, der er relevant for, skal have den her løsning, men det skal vi have tid til at vurdere.

Og Robin Hoffmanns mor håber bare, at det ikke tager for lang tid, før hendes søn kan få apparatet igen.

- Jeg håber, den her bevilling går igennem, så jeg får min glade dreng igen. Det er store ting, at han skal rende og stikke sig i fingrene hele tiden, slutter hun.


Nyhedsoverblik