Ærgrelse i Odsherred over udflytningsplan: Vi havde håbet, vi var med

Odsherred Kommune var ikke med i regeringens plan for udflytning af statslige arbejdspladser. Borgmesteren ærgrer sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg kan se, Odsherred er ikke med. Det tætteste er i Svinninge, og der kommer 18 arbejdspladser.

Sådan lyder det lavmælt fra borgmester Thomas Adelskov (S), mens han følger regeringens pressemøde om udflytningen af statslige arbejdspladser.

quote Det er ærgerligt. Vi havde håbet, vi var med i udflytningen her. Sådan er det. Livet går jo videre, og man må jo håbe på, der kommer en omgang mere

Thomas Adelskov (S), borgmester, Odsherred Kommune

Men ingen byer i Odsherred Kommune er blandt de 49 byer udenfor København, der får tilført statslige arbejdspladser som en del af regeringens vækstplan. 

- Det er ærgerligt. Vi havde håbet, vi var med i udflytningen her. Sådan er det. Livet går jo videre, og man må jo håbe på, der kommer en omgang mere, siger Thomas Adelskov.

Naboernes gevinst kan hjælpe

Han mener godt, det kunne have givet mening for regeringen, at placere visse statslige arbejdspladser i det nordvestsjællandske.

Overblik over arbejdspladser
Læs også
667 nye arbejdspladser: Her får du overblikket over udflytningen
Overblik over arbejdspladser
Læs også
667 nye arbejdspladser: Her får du overblikket over udflytningen

- Jeg synes, vi har nogle styrkepositioner indenfor fødevareområdet og turismeområdet, hvor det ville være naturligt at placere det i Odsherred. Det er også det, vi har budt ind med, siger Thomas Adelskov.

Men naboerne Holbæk og Kalundborg er med på kortet, og det kan borgmesteren også godt se fidusen i, nu hvor det ikke kunne være anderledes.

- Nu kan jeg se, der kommer til at ligge noget i Holbæk og også i Kalundborg, og det smitter jo af med uddannelsespladser tæt på, og man kan sagtens bo i Odsherred og arbejde andre steder i nærområdet. Så på den måde bakker jeg fuldt ud op omkring initiativet, men jeg er selvfølgelig ærgerlig over, vi ikke har fået noget i Odsherred, siger han.

Naboernes stats-arbejdspladser fordeler sig som følger: Svinninge får dele af Det Statslige Gasselskab, Kalundborg får en satellitafdeling af bioanalytikeruddannelsen, og Holbæk får dele af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet med 95 arbejdspladser.

gert_joergensen_valgaften.jpg
Læs også
Borgmester: Det betyder kolossalt meget
gert_joergensen_valgaften.jpg
Læs også
Borgmester: Det betyder kolossalt meget

Nyhedsoverblik