Årets kok kneb en tåre: - Det er noget, jeg altid har drømt om

Kok Kristoffer Ringsing fra Restaurant B-Spis i Næstved vandt danmarksmesterskabet i sit fag i går. Det var en drøm, der gik i oplevelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det var et bevægende øjeblik for Kristoffer Ringsing, da hans navn lørdag blev råbt op, og det stod klart, at han var blevet kåret til Årets Kok 2019.

- Jeg kneb en lille tåre, fordi det er så fantastisk. Vi har lagt så meget tid i det, og vi har givet den her konkurrence så meget kærlighed og energi, så det var fantastisk, at det lykkedes, siger kokken, der til daglig arbejder som køkkenchef på Restaurant B-Spis i Næstved.

Kristoffer Ringsing fra Restaurant B-Spis i Næstved
Læs også
Talentfuld kok vinder dommerhjerter med torsk og rødbeder
Kristoffer Ringsing fra Restaurant B-Spis i Næstved
Læs også
Talentfuld kok vinder dommerhjerter med torsk og rødbeder

Kristoffer Ringsing deltog i konkurrencen sammen med sin assistent Jacob Jayson Nyborg fra Restaurant Næs ved Kalundborg. Ligesom de andre deltagere skulle de kreere en menu bestående af forret, hovedret og dessert ud fra en råvarekasse. Først dagen før konkurrencen fik de at vide, hvad der var i kassen.

- Der var noget torsk og noget østers og rødbede, kalvehøjreb, brisler og æbler til dessert. Så oplægget var rigtig fint for os. Vi skulle bare lave noget mad, der smagte godt, og vise en masse teknikker. Og det lykkedes rigtig godt på de seks timer og 25 minutter, vi havde til rådighed.

Artiklen fortsætter under videoen...

Sådan så det ud, da Kristoffer Ringsing vandt prisen som Årets Kok.

Har stor personlig betydning

Op til konkurrencen har de to kokke trænet hårdt frem med danmarksmesterskaberne, og da de var færdige med at kokkerere i Messecenter Herning i går, hvor konkurrencen blev afholdt, havde Kristoffer Ringsing og Jacob Jayson Nyborg på fornemmelsen, at det var gået godt.

Vinder Bocuse d'or
Læs også
Danmark vinder guld til 'kokke-VM': Lokal kok tager prisen som bedste assistent
Vinder Bocuse d'or
Læs også
Danmark vinder guld til 'kokke-VM': Lokal kok tager prisen som bedste assistent

- Vi har lavet mange tidstræninger op til det her, og da vi var færdige og så hinanden i øjnene, følte vi, at det var det bedste mad, vi havde lavet indtil videre. Så der tænkte vi, at det måtte kunne række til et eller andet, siger Kristoffer Ringsing.

Artiklen fortsætter under billedet...

De glade vindere - kokkeassistent Jacob Jayson Nyborg (tv.) og Kristoffer Ringsing (th.).
De glade vindere - kokkeassistent Jacob Jayson Nyborg (tv.) og Kristoffer Ringsing (th.). Foto: Brit Larsen / Daniel Steenander Johannsen

Og det betyder enormt meget for den 25-årige kok, at han kan tage prisen som Årets Kok med hjem til Næstved.

- Det betyder meget personligt for mig. Siden jeg begyndte i kokkelære, har jeg været ude at se den her konkurrence mange gange, og jeg har stået og set op på scenen og tænkt, at der ville jeg gerne være, fortæller han.

quote Det er et eksempel på, at jeg vitterligt brænder for det, jeg laver, og at jeg elsker det her fag, jeg er i. Det betyder meget for mi

Kristoffer Ringsing, køkkenchef, Restaurant B-Spis, Næstved

- Det er et eksempel på, at jeg vitterligt brænder for det, jeg laver, og at jeg elsker det her fag, jeg er i. Det betyder meget for mig. Det er noget, jeg altid har drømt om, men næsten aldrig har turdet håbe på, så det er så forløsende.

Mere tid til familien

Nu skal den unge kok så bruge lidt tid på at fokusere lidt mere på familien.

Bocuse d'Or
Læs også
Kokketalent efter VM-triumf: - Jeg er stolt af at være en del af så fantastisk et team
Bocuse d'Or
Læs også
Kokketalent efter VM-triumf: - Jeg er stolt af at være en del af så fantastisk et team

- I aften (lørdag, red.) skal jeg bare ud med min familie og have noget at spise. Vi skal være lidt sammen, for dem har jeg ikke rigtig været der for i de her to måneder. Der skal ikke ske noget vildt og voldsomt. Jeg skal bare være sammen med dem, siger Kristoffer Ringsing.

Han blev udlært som kok i 2014. Sidste år blev han nummer tre i konkurrencen, og i år var han på forhånd udråbt som favorit. Med guldmedaljen følger en præmiecheck på 40.000 kroner.

Årets vindermenu fra Kristoffer Ringsing:

Forret:
Porcheret torsk med østers på fennikel og porrekompot
Glaseret rødbede med frisk peberrod og dild
Vinaigrette med æble, persille og dild
Pakke med røget torskerognscreme
Glaseret selleri med røget torskerogn, æble puré og ristede nødder

 

 

Hovedret:
Kalvehøjreb stegt på ben
Glaseret soufflé fars med svampe
Stegte løg fyldt med løgkompot og sprød kartoffel
Ragout med brisler, løg og svampe
Glaseret jordskok med citrontimian
Syrlig kartoffelkompot med persille og creme fraiche

 

 

Dessert:
Glaseret pandekage fylde med æblekompot tilsmagt med æblevin
Flødeparfait smagt til med citrus
Karamelmousse, æblesorbet, æbleterrin, citron creme
Ristede nødder, marengs og bagt æble puré


Nyhedsoverblik