Årets kok er fra Restaurant Babette i Vordingborg

Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette i Vordingborg er Årets Kok 2018. Med titlen følger en præmie på 40.000 kr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg er helt rørt. Lige før mit navn blev råbt op, stod jeg der og var vanvittig nervøs. Så regnede det med guldkonfetti og mine venner gik helt amok, fortæller en glad og lettet Jesper Dams Hansen, der er kok på Restaurant Babette i Vordingborg. Han er 34 år og blev udlært i 2015.

- Det er noget, jeg har kæmpet for og sat mig som mål for længe siden, og nu står jeg her. Man føler sig udenfor sin egen krop. Det er en sjælden følelse. 

Tilfredse dommere

Konkurrencen om at blive Årets Kok 2018 løb i dag af stablen på fødevaremessen Foodexpo i Herning, der finder sted i Messecenter Herning. Og dommerne var tilsyneladende tilfredse med de serveringer, de fik. Til forret skulle de 20 kokke, der dystede i konkurrencen, forberede jomfruhummer og stenbiderrogn. Til hovedret stod den på stegt lam og til dessert støbt hvid chokolade med havtorn ganache og maderia-syltede pærer. 

- Da vi afsluttede, havde jeg en rigtig god følelse af, at alt klappede. Retterne var varme, som de skulle være. Smagen var i orden og alt klappede. Jeg kunne ikke have gjort det bedre, og det er en god følelse, fortæller Jesper Dams Hansen.  

Hjem og holde i hånd

Der skal en del træning til for at kunne pryde sig med titlen "Årets Kok". I alt har Jesper Dams Hansen afsat omkring 38 timer til træning, og de timer kom oveni jobbet på Restaurant Babette, hvor der også er travlt.

- For at være helt ærlig, så er jeg træt. Det har længe ligget og rumsteret i baghovedet. Jeg skal lige ud og have et par øl med drengene. Skåle og synge en sang. Og så skal jeg bare hjem og ligge og holde min gravide kæreste i hånden. 

Det var 27. gang, at Årets Kok blev afviklet. Det er HORESTA og 3F, der står bag konkurrencen.


Nyhedsoverblik