Årets første sommerfugle og bier: TV ØST-brugere knipser løs

Weekendens sol og lune vejr satte streg under foråret. Det blev yderligere understreget af de smådyr, som tittede frem flere steder i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det har ladet vente på sig, men i weekenden viste foråret sig endelig fra sin flotte side her i regionen med blå himmel og lune temperaturer.

Vejret lokkede ikke kun os to-benede ud i det fri, også 'sommer-dyr' som sommerfuglen og bien viste flaget. Som i Erik Johansens have i Haslev, hvor Danmarks nationalsommerfugl, Nældens Takvinge, tittede frem.

- Forrygende flot forårsvejr bringer atter insekterne på vingerne. Årets første sommerfugl, Nældens Takvinge, blev i dag spottet imellem forårsblomsterne i haven, skriver Erik Johansen til TV ØST lørdag. 

Det summer af forår

Marianne Larsen i Høng  fik også besøg af nationalsommerfuglen i weekenden. Efter overvintringen flyver Nældens Takvinge aktivt fra marts og hen i juni, ifølge Danmarks Fugle og Natur, hvorefter anden generation er at se fra juni til oktober indtil denne også overvintrer.

Bier summede også rundt i regionens blomsterbede.

- Så er det blevet forår. De første bier er kommet og har travlt i forårsblomsterne, skriver Marianne Larsen til TV ØST.

Erik Johansen i Haslev fik også besøg af sultne bier.

Forår resten af ugen

- De første honningbier havde travlt med at besøge de mange krokus, hvor det gule pollen hurtigt satte sig overalt på de summende bier.

Spørger man DMI kan sommerfugle og bier sagtens holde sig til i haverne. Forårsvejret er nemlig kommet for at blive. 

- Vi har en uge i vente med lunt vejr. Vinden kommer ind fra vest, og det betyder, at temperaturerne i dagtimerne lander mellem fem og ti grader. Tirsdag og torsdag kan vi nogle steder komme op på 12-13 grader, siger Lars Henriksen, vagthavende meteorolog ved DMI til Ritzau.


Nyhedsoverblik