Emilie Meng forsvandt for to år siden

I dag er det to år siden, at 17-årige Emilie Meng forsvandt sporløst på vej hjem fra Korsør Station. Politiet holder kortene tæt på kroppen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Klokken var næsten 4 om morgenen den 10. juli 2016, da 17-årige Emilie Meng steg af toget på Korsør Station sammen med nogle veninder. De havde været i byen i Slagelse.

Veninderne besluttede at tage en taxa hjem fra stationen, men Emilie Meng ville hellere gå til familiens hjem i det centrale Korsør.

Veninderne blev de sidste, der så Emilie Meng i live. Det er to år siden i dag. 

Emilie Meng
Læs også
Mysteriet om Emilie Meng - dag for dag
Emilie Meng
Læs også
Mysteriet om Emilie Meng - dag for dag

Siden Emilie Mengs forsvinden har politiet efterforsket sagen på højtryk, og det bliver den stadig.

- Sagen har stadig den højeste prioritet, siger efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Blev fundet juleaftensdag

Efter Emilie Meng forsvandt, finkæmmede politiet flere områder i Korsør. De havde dykkere i flere søer rundt omkring byen, de ledte med sporhunde og helikoptere, de ransagede haveforeninger, og de efterlyste mulige vidner. En stor flok frivillige deltog også i den massive eftersøgning, men uden held – Emilie Meng var og blev borte.

quote Sagen har stadig den højeste prioritet

Søren Ravn-Nielsen, efterforskningsleder

Og det blev for alvor cementeret juleaftensdag 2016, et halvt år efter Emilies forsvinden. Her fandt en hundelufter et lig i et vådområde ved Regnemarks Bakke nær Borup. Liget viste sig at være Emilie Meng, og politiet slog med det samme fast, at hun havde været udsat for en forbrydelse.

 - Fundet åbner for nogle helt nye efterforskningsmuligheder. Vi ved nu, at Emilie er fundet langt fra sit hjem, sagde politiinspektør Kim Kliver i en pressemeddelelse efter fundet dengang. 

- Emilie var kærlighed

I dagene efter Emilie Meng blev fundet dræbt, sluttede Korsør sig om sig selv, og der blev tændt lys og lagt blomster ved stationen. Nogle dage senere lyste tusindvis af fakler op i Korsørs gader, da der blev holdt et fakkeltog og mindehøjtidelighed for den dræbte pige. Fakkeltoget startede ved Korsør Station og endte ved Sankt Povls Kirke, hvor Emilie Meng havde arbejdet som korsanger.

Læs også
Læs præstens mindeord: - Emilie var kærlighed
Læs også
Læs præstens mindeord: - Emilie var kærlighed

I kirken blev der holdt gudstjeneste, og de mange fremmødte sang Emilies yndlingssange. Sognepræst Anna Kluge, der konfirmerede Emilie Meng i sin tid, holdt en mindetale.

- Emilie var et lysende ungt menneske. Vi vil bære lyset videre for hende. Emilie var kærlighed. Vi vil bære kærligheden videre for hende. Emilie var håb og fremtidsdrømme, vi vil bære drømmene videre for hende, sagde hun blandt andet. 

Tusinder deltog i fakkeltoget til ære for Emilie Meng

Efterlyste lys personbil

20. juni 2017, næsten et år efter den 17-årige pige forsvandt, afslørede politiet nyt i sagen. På overvågningsbilleder fra Korsør Station den morgen, hvor Emilie Meng forsvandt, kunne man ane en lys bil, der kørte fra parkeringspladsen, rundt om stationen og forsvandt.

quote Emilie var et lysende ungt menneske. Vi vil bære lyset videre for hende. Emilie var kærlighed. Vi vil bære kærligheden videre for hende

Anna Kluge, tidl. præst i Sankt Povls Kirke

Det fik politiet til at afsløre, at de ledte efter en lys eller hvid Hyundai i30 model 2011-2016 – eller en der lignede meget. Oplysningen fik flere henvendelser fra potentielle vidner til at strømme ind, og den 4. oktober 2017 offentliggjorde politiet oplysninger fra et af de vidner.

Tidligt om morgenen den 10. juli 2016 kom en kvinde nemlig kørende på Vestre Ringvej i Borup og passerede nedkørslen til Regnemarks Bakke.

Hun kørte bag en traktor og passerede derfor stedet ganske langsomt. Her så hun en ”mindre eller mellemstor lys bil, som var parkeret og havde bagklappen åben. Ved siden af bilen stod en mand, og det så ud som om, han løftede en tung genstand”, oplyste politiet. 

Artiklen fortsætter under billederne.

 
  Foto: Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi
Politiet offentliggjorde flere billeder fra en rekonstruktion ved Regnemarks Bakke.
Politiet offentliggjorde flere billeder fra en rekonstruktion ved Regnemarks Bakke. Foto: Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

Manden blev beskrevet som tætskåret – muligvis en håndværkertype – og omkring 30 år gammel.

- Vi kan ikke sige med 100 procents sikkerhed, om den her mand har noget med sagen at gøre. Men der er god mulighed for, at det er gerningsmanden, der har parkeret bilen og er set der, sagde efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen dengang. 

Efterforsker stadig sagen

Men siden dengang har politiet holdt kortene tæt til kroppen – og det bliver de ved med, slår Søren Ravn-Nielsen fast i dag.

- Vi efterforsker stadig sagen, men vi går ikke ud med noget, med mindre der er en afgørende udvikling i sagen. Det er noget, vi har valgt, især af hensyn til de pårørende, siger han.

Har du oplysninger om drabet på Emilie Meng eller ved du noget, der måske kan bringe politiet videre, så kan du kontakte dem på telefon 1-1-4. 


Nyhedsoverblik