Åbning af hallen i Vig udskudt

Reparationerne efter en påsat brand i maj trækker ud og åbner først i august. Vig Festivalens frivillige kommer dog ikke til at mangle tag over hovedet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Indvielsen af den genopbyggede hal i Vig skulle være løbet af stablen den 30. juni. Men Odsherred Kommune fortæller nu i en pressemeddelelse, at åbningen af hallen må udskydes.

En brand i hallen i august 2012 hærgede stedet i sådan en grad, at bygningen nedbrændte. Dengang opstod branden i en defekt strømførende ledning.

Hallen skulle herefter igennem en længerevarende genopbygning, og efter planen skulle hallen stå klar til indvielse i slutningen af juni. Men det fik endnu en brand sat en stopper for.

I maj i år blev den nye hal nemlig ramt af en påsat brand, og det er reparationerne herfra, der har vist sig at vare længere end håbet.

- Det er naturligvis ærgerligt, at vi har måttet udsætte indvielsen på grund af branden, men ellers er det meget glædeligt, at vi nu kan se frem til en indvielse i august, og at Vig igen kan få en fuldt moderne fleksibel idrætshal, siger formand og kultur- og folkeoplysningsudvalget, Søren With i pressemeddelelsen. 

Vig Festival kan alligevel bruge hallen

Da den mulige forsinkelse af hallen først meldte sig i maj, var der en risiko for, at det ville påvirke Vig Festivalen. Festivalens 2.300 hjælpere skulle nemlig bruge hallen til bespisning og til ly i dårligt vejr. Samtidig skulle stedets baderum benyttes af festivallens gæster.

Men festivalens formand Gustav Møller fortæller, at de har fået lov til at bruge den del af hallen, som er klar - ligesom også baderummene er klar til brug.

Politiet og beredskabet må dog flytte lokaler, da der ikke er nok plads i hallen. De må i stedet bruge barakker og den opførte let-hal på området.

Svømmehals-delen af Vig-hallen vil stå klar den 7. juli, når Vig Festival starter. 


Nyhedsoverblik