900 børn i rekordforsøg i Ringsted

International Læsedag blev torsdag markeret med to forskellige rekordforsøg i Ringsted. Kategorierne var fælles højtlæsning og fællesdans.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Omkring 920 børn var torsdag formiddag samlet i Ringsted Kongrescenter til højtlæsning.

Men ikke en hvilken som helst form for højtlæsning. International Læsedag skulle nemlig markeres med ikke bare et rekordforsøg.

Forsøget var rigtig i mærkedagens ånd. Alle børn skulle læse højt af en tekst om børnerettigheder på én gang. En ny rekord, som Ringsteds børn håber at være de første til at nedfælde i Børnenes Rekordbog.

- I har ret til en hel masse ting, som alle sammen er skrevet ned i en slags grundlov for børn, lød det blandt andet i samlet kor i den store sal. 

Børn skulle slå to forsøg

Højtlæsningen var ikke dagens eneste rekordforsøg, og i andet rekordforsøg fik børnene lidt mere sved på panden, da de i samlet flok skulle danse. Den nuværende rekord havde de i Ringsted tidligere forsøgt at slå, men på det tidspunkt var de ikke nok børn samlet til at slå rekorden på de omkring 500 børn, der danser på samme tid.

Men med de 920 forsamlede børn burde den rekord nu være i hus.

Begge rekordforsøg skal godkendes af Børnenes Rekordforsøg, før det er officielt. Koordinatorerne samler nu billeder og anden dokumentation ind, som skal sendes ind til vurdering. 


Nyhedsoverblik