Se ruten: 820 kilometer lang cykelsti åbner snart langs landets kyster

En ny cykelrute langs de danske kyster skal være med til at løfte cykelturismen i 17 kommuner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Inden længe åbner der en lang cykelsti langs de danske kyster.  

Cykelstien får navnet Østersøruten og vil komme til at strække sig over 820 kilometer. Det skriver oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

quote Vi glæder os over, at det er lykkedes at etablere dette partnerskab omkring udvikling af rutenJan Olsen

Jan Olsen, direktør i VisitDenmark

Den nye cykelsti skal være med til at løfte cykelturismen i 17 syddanske kommuner, da den ifølge Vejdirektoratet nemlig det sydlige Danmark til en oplagt rejsedestination for cykelturister fra hele verden.

- Jeg er glad for, at den nye Østersørute nu er en realitet. Cykelpuljerne har finansieret skiltning af ruten hele vejen rundt og gjort den til en oplagt destination for cykelturister. Ruten er kystnær, og så passerer den gamle købstæder og nationale seværdigheder. Jeg er derfor sikker på, at den kan være med til at løfte turismen i det sydlige Danmark, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen. 

170816_cykling.jpg
Læs også
Svend drak og var døden nær - så cyklede han sig tilbage til livet
170816_cykling.jpg
Læs også
Svend drak og var døden nær - så cyklede han sig tilbage til livet

Alle 17 kommuner har samarbejdet med Vejdirektoratet om en omfattende ensartet ruteskiltning. Det skal sikre, at turisterne kan finde vej og skal samtidig skabe fundamentet for en massiv markedsføring og udvikling af pakketilbud.

Lancerer stort samarbejde

Ruteåbningen, der finder sted den 5. maj i Svendborg, følges op af et forpligtende nationalt, strategisk samarbejde mellem Dansk Kyst- og Naturturisme, VisitDenmark, Dansk Cykelturisme, Vejdirektoratet, Destination Fyn, Destination Lillebælt, Business Lolland-Falster, Visit Vestsjælland, Visit Sydsjælland-Møn, Destination Sønderjylland og Naturturisme I/S. 

Artiklen fortsætter under kortet:

Her er den nye Østersørut.
Her er den nye Østersørut. Foto: Vejdirektoratet.

For første gang nogensinde samles alle kræfter bag ambitionen om at gøre Østersøruten til en magnet for cykelturister.

- Vi glæder os over, at det er lykkedes at etablere dette partnerskab omkring udvikling af ruten, siger direktør i VisitDenmark Jan Olsen.

- Med en fokuseret indsats er det tidligere lykkedes at få både Vestkystruten og ruten mellem København og Berlin op på listen. Nu er turen kommet til Østersøruten, tilføjer Peter Ole Sørensen, der er formand for Dansk Cykelturisme.

Fakta om Østersøruten

• Ruten er godt 820 km lang og er formet som et 8-tal med krydsning i Svendborg.

• Den samlede rute løber fra den dansk-tyske grænse ved Padborg, gennem det sydfynske øhav, henover Lolland, Falster, Møn, Sydsjælland, over Fyn, videre mod Lillebælt, indtil ruten føres gennem Syd- og Sønderjylland tilbage til Padborg.

• Ruten er karakteriseret ved at være kystnær, går ad naturskønne veje, passerer gamle købstæder og forbi nationale og lokale seværdigheder.

• Ruten bindes sammen af fem færgeforbindelser og otte broer.

• Rutens nye skiltning er finansieret af midler fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriets cykelpuljer.


Kilde: Vejdirektoratet.

Nyhedsoverblik