80 ambulanceførere strømmer til Sjælland og øerne

Mere end 100 Falck-reddere og paramedicinere har forladt Region Syddanmark. Størstedelen har i stedet valgt at arbejde i Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Siden september sidste år har mere end 100 Falck-reddere og specialuddannede paramedicinere forladt Region Syddanmark, hvor det hollandske selskab BIOS vandt ambulancekørslen.

Det skriver DR Sjælland.

Størstedelen, omkring 80, tager i dag turen over Storebælt til Falck-stationerne i Korsør og andre steder på Sjælland, mens syv Falck-reddere fra Sydfyn tager færgen fra Spodsbjerg til Tårs, for at køre ambulancer på Lolland og Falster.

En af dem er paramediciner Kenneth Nielsen fra Rudkøbing, som ifølge DR Sjælland med glæde tager turen fra hjemmet på Langeland til Falck-stationen i Nakskov.

Fået en kanon modtagelse i Nakskov

Han ønsker ikke at udtale sig dårligt om BIOS, men valgte pendlerlivet, for at blive hos Falck, fortæller han.

- Jeg har fået en kanon modtagelse i Nakskov og overalt på sygehusene i Region Sjælland. Som paramediciner er det en stor fordel at arbejde i Region Sjælland, som ikke har læger på akutbilerne, men bruger paramedicinere, siger Kenneth Nielsen til DR Sjælland og tilføjer:

- Jeg føler virkelig, at jeg får brugt min uddannelse og hele tiden bliver dygtigere i samarbejdet med lægen på vagtcentralen.

Sean Bisgaard, regionschef i Falck, glæder sig over, at redderne har lyst til at pendle så langt. For der mangler reddere i hele Danmark.


Nyhedsoverblik