8-årige Christian er verdensmester i brasiliansk jiu-jitsu

For to uger siden blev 8-årige Christian Røhmer fra Næstved verdensmester i brasiliansk jiu-jitsu ved et stort stævne i Los Angeles.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der gik lidt tid, før det gik op for Sabina Røhmer, at hendes søn netop havde vundet guld i sin vægtklasse ved Kids’ Worlds Championship i brasiliansk jiu-jitsu (BJJ). Det skulle lige bundfælde sig.

Men den var god nok. 20. august blev 8-årige Christian Røhmer verdensmester i klassen gi for børn under 10 år, der har gult bælte med sort stribe.

Gi er en særlig klasse, hvor man kæmper i traditionel kampdragt, og BJJ er en blanding af brydning og kampsport. Kort fortalt gælder det om at neutralisere modstanderens angreb og sikre, at han eller hun ikke kan bevæge sig.

quote Han droppede sin sommerferie og trænede i stedet mindst fire gange om ugen for at blive klar

Sabina Røhmer, mor til Christian Røhmer

Trænede hele sommeren

Og det var netop en fastlåsningsteknik, der sikrede Christian trofæet.

- Han tabte første kamp, så der var vi sikre på, det var slut. Men så vandt han den næste og skulle så møde ham, han havde tabt til, igen for at afgøre det hele. Der lykkes det ham at låse sin modstander fast, så han ikke kunne bevæge sig, og det vandt han på, fortæller Sabina Røhmer til TV ØST.

Familien Røhmer har de seneste år rejst rundt til stævner i Europa for at give Christian kamptræning. Og da hans forældre så, at der blev afholdt verdensmesterkaber i USA, spurgte de ham, om det var noget, han havde lyst til at prøve kræfter med.

- Det ville han gerne. Så han droppede sin sommerferie og trænede i stedet mindst fire gange om ugen for at blive klar, fortæller Sabina Røhmer.

Og klar må man sige, han blev.

- Det var så surrealistisk, at han vandt, siger hans mor.

quote Han er et stort talent

Nikolaj Visti Jensen, træner

Meget talentfuld

Christian Røhmer har dyrket BJJ i omkring fem år, og han begyndte, fordi hans forældre syntes, han var ”lidt af en bulderbasse”, som hans mor udtrykker det.

- Vi tænkte, at han havde brug for at bruge sin krop på en anden måde og ikke bare spille håndbold eller fodbold som alle andre. Og hans far har tidligere dyrket kampsport, så derfor begyndte de sammen at gå hos Sydsjællands Kampsportscenter, fortæller Sabina Røhmer.

Kampsporten har lært den unge dreng disciplin, og hans træner Nikolaj Visti Jensen mener, at Christian er talentfuld inden for BJJ.

- Han er den bedste i verden og et stort talent. Men han er også bare en dreng, der godt kan lide at lege, siger han til TV ØST.

quote Da vi fløj hjem, kom piloten ud af cockpittet, fordi han ville have en autograf

Sabina Røhmer

Ifølge Christian Røhmers mor er han særligt dygtig til at mestre de teknikker, der er.

- Han er en lille, spinkel dreng og er tit oppe mod drenge, der er fysisk større og stærkere end ham. Men Christian er hurtig og god til at bruge sin krop, siger hun.

Ved verdensmesterskaberne i Los Angeles var Christian den eneste tilmeldte i hans normale vægtklasse, så derfor måtte han gå en vægtklasse op og kæmpe mod større drenge. Og her kom hans tekniske snilde ham altså til gode.

Blev hyldet på sportsbar

Da Christian havde vundet verdensmesterskabet og fået overrakt sit vinderbælte, tog familien ud for at spise buffalo wings på en lokal sportsbar. Og her fik den 8-årige rigtig at mærke, hvordan det er at være verdens bedste til noget.

- De lavede sådan et shout-out på baren og fortalte alle, at Christian havde vundet guld. Så blev han hejst op på en stol, mens alle de godt 200 mennesker råbte og hujede og fejrede ham. De gik helt amok, og alle var henne og sige tillykke, fortæller Sabina Røhmer.

quote I november er der europamesterskaber i London, så der skal vi af sted igen

Sabina Røhmer

- Og da vi fløj hjem, kom piloten ud af cockpittet, fordi han ville have en autograf. Der bliver man virkelig rørt som forældre.

Efter verdensmesterskabet rejste familien lidt rundt i USA, for Christian havde jo brugt hele sin sommerferie på at træne. Og for en uge siden kom de så hjem.

- Men i november skal vi af sted igen. Der er nemlig europamesterskab i London, slutter Sabina Røhmer.

Foruden at blive nummer 1 i sin gi-klasse, blev Christian også nummer tre i den såkaldte nogi-klasse.


Nyhedsoverblik