7.000 nye sygehuskvadratmeter på vej til Nykøbing Falster

Nykøbing Falster Sygehus skal have nye bæredygtige intensiv-, hjerte- og akutafdelinger til flere hundrede millioner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Borgere på Lolland og Falster kan se frem til nye sygehusafdelinger på Nykøbing Falster sygehus, som skal stå klar i 2018. De kan vente sig nye bæredygtige intensiv-, hjerte- og akutafdelinger.

Tilbage i 2013 godkendte Guldborgssund Kommune planerne om det 232 millioner kroner dyre projekt – og i begyndelsen af sidste uge blev det første spadestik så taget.

Et spadestik, der ikke kun glæder borgerne i kommunen, men også en række lokale entreprenører.

Bæredygtigheden selv

Projektet er et af mange, der er i gang lige for tiden i Region Sjælland. Ifølge tal fra Femern Development vil der de næste 10 - 15 år blive brugt 200 milliarder på anlægsprojekter i Østdanmark.

Men særligt ved dette projekt er for det første, at sygehuset er DGNB-præcertificeret som det første i hele Danmark. Sådan en certificering blåstempler projektet som værende bæredygtigt.

Det sikrer, at bæredygtighed implementeres i byggeriet både under design- og projekteringsfasen af byggeriet, samt under udførelsen og i driften.

Gavner lokale virksomheder

Derudover, så har man valgt at dele byggeriet op i 13 fagentrepriser i stedet for at give det til én hovedentreprenør.

Det gør det muligt for små firmaer at få en del af opgaverne, fx har BO-HUS fra Nykøbing Falster fået 5 af de 13 opgaver.

Det er politikernes beslutning, for at de små firmaer på Sydsjælland, Lolland og Falster har mulighed for at få del i arbejdet.

Det betyder, at 7 ud af de 11 firmaer er lokale fra regionen, og resten af firmaerne har lokalafdelinger i området.

 

 


Nyhedsoverblik