667 statslige arbejdspladser flyttes her til landsdelen

Regeringens anden udflytningsrunde af arbejdspladser offentliggøres klokken 13 i dag. Over 600 havner her i landsdelen, erfarer TV ØST.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sidste gang der blev flyttet statslige arbejdspladser ud af hovedstaden, fik vi her i landsdelen lidt over 1200 af dem.

Denne gang er der tale om lidt over halvdelen, når Lars Løkke Rasmussen (V) klokken 13 offentliggør regeringens anden udflytningsrunde.

Her i landsdelen kan man dermed se frem til 667 statslige arbejdspladser fra hovedstaden. Det erfarer TV ØST.

Tæller man de andre kommuner i Region Sjælland med, ender hele Region Sjælland på at få 931 statslige arbejdspladser i denne anden udflytningsrunde.

Ifølge Finansministeriet er 4024 arbejdspladser omfattet af flytteplanerne.

Jyllands-Posten, der har fået tallene på forhånd, påpeger dog at en del af de 4024 job allerede er blevet annonceret, da de er led i en længe planlagt ændring af hele skattevæsnet.

Fordelingen mellem regionerne ser således ud:

  • Region Midtjylland: 1.082.
  • Region Syddanmark: 1.015.
  • Region Sjælland: 931.
  • Region Nordjylland: 399.
  • Region Hovedstaden (herunder Bornholm): 103. 

Så meget koster udflytningen af arbejdspladser

  • Da regeringen i 2015 præsenterede sin plan om udflytning af cirka 3900 statslige arbejdspladser fra hovedstaden til provinsen, blev der afsat 400 millioner kroner til manøvren på finansloven for 2016.
     
  • Det stod dog hurtigt klart, at regningen ville blive større. I maj 2017 kom regningen med en opgørelse, hvor regningen stod til at lyde på cirka 870 millioner kroner.
     
  • I et folketingssvar til Udvalget for Landdistrikter og Øer oplyser minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V) onsdag, at der ikke foretages en central registrering af de faktiske omkostninger ved udflytningen.
    - Det er de enkelte ministerier, der er ansvarlige for at følge op på omkostningerne, skriver hun, men forsikrer, at "omkostningerne er fuldt finansierede".
    Regeringen afsatte dels cirka 590 millioner kroner til "central medfinansiering af ministeriernes transaktionsomkostninger", dels midler til ministeriernes almindelige rammer, lyder det i folketingssvaret.
     
  • Varige meromkostninger som løbende udgifter til driften er ikke medregnet. De afholdes af de bevillinger, der udgør ministeriernes almindelige rammer.
     
  • De samlede omkostninger til ombygninger og istandsættelse af kontorbygninger forventes at udgøre godt 162 millioner kroner.
     
  • Regeringen har afsat en teknisk reserve på 150 millioner kroner i 2018, der kan indgå i finansieringen af udgifter i forbindelse med udflytningen. Men ministerierne skal fortsat dække en del af udgifterne selv.
     
  • Regeringen vil løbende vurdere, om der er vil være behov for flere penge i 2018. Udgifter fra 2019 og frem indarbejdes i finanslovsforslaget for 2019.
Kilder: Finansministeriet, Altinget og Ritzau.

 


Nyhedsoverblik