42-årig mand dømt: Efterlod sin hund til døden i varm bil

En 42-årig mand fra Slagelse blev mandag dømt for at have efterladt sin hund i varm bil. Hunden var så dehydreret, at den efterfølgende blev aflivet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mens en 42-årig mand fra Slagelse nød en god middag en lun sommerdag, kæmpede hans hund for sit liv, da den var blevet efterladt i en glohed bil. 

Den 42-årige blev derfor ved Retten i Næstved dømt for at have overtrådt dyreværnsloven, da han den 25. juni sidste år efterlod sin to år gamle rottweiler i sin bil.

Det skriver Sjællandske.

quote Så blev han træt, så han blev lagt i bilen, mens jeg gik ud for at spise middag

42-årig mand fra Slagelse

Hunden, Aslan, sad i bilen på en parkeringsplads ved Enø Camping, syd for Næstved, uden vand, skygge eller et nedrullet vindue. 

- Jeg turde ikke lade vinduerne være åbne, for jeg kendte ikke området. Vi havde været der i nogle timer, hvor Aslan var med ude og også fik vand. Så blev han træt, så han blev lagt i bilen, mens jeg gik ud for at spise middag, sagde den 42-årige mand i retten ifølge avisen. 

Dyrelæge aflivede Aslan

Da manden senere på aftenen tog til dyrelæge med Aslan, da hunden fik det dårligere og dårligere, havde dyrlægen ikke et valg.

quote Hunden var meget, meget påvirket. Den var svær at komme i kontakt med og nærmest i koma

Dyrlæge

- Hunden var meget, meget påvirket. Den var svær at komme i kontakt med og nærmest i koma. Til sidst gik hunden i kramper, og jeg valgte at aflive den, fordi det var synd for den, sagde dyrlægen i retten ifølge avisen.

Dommeren fandt den 42-årige skyldig, og han accepterede bøden på 5.000 kroner. 


Nyhedsoverblik