39-årig voldtægtsdømt overrasket over syv års fængsel

​En 39-årig mand fra Næstved er blevet dømt skyldig i otte voldtægter af sin ekskæreste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

OPDATERING DEN 27. NOVEMBER 2018 KLOKKEN 11:30: ARTIKLEN ER ÆNDRET, OG MANDENS NAVN ER FJERNET, DA HAN ER BLEVET FRIKENDT FOR DE OTTE VOLDTÆGTER I ØSTRE LANDSRET.

en 39-årige lastbilchauffør Næstved blev fredag dømt skyldig ved Retten i Næstved for otte voldtægter af sin ekskæreste.

Han blev også dømt skyldig i to voldtægtsforsøg og 17 tilfælde af vold mod sin 34-årige ekskæreste. Derudover er han skyldig i to tilfælde af trusler mod vidner.

Derfor blev han idømt syv års fængsel og skal desuden betale 125.00 kroner i erstatning til ekskæresten og for sagens omkostninger.

Men dommen kommer bag på den voldtægtsdømte.

quote Vi har noteret os dommen, og det er selvfølgelig stærkt overraskende for min klient, da han i al den stund har opfattet sig selv som uskyldig

Allan Vistisen, forsvarer 

- Vi har noteret os dommen, og det er selvfølgelig stærkt overraskende for min klient, da han i al den stund har opfattet sig selv som uskyldig. Så er det selvfølgelig en streg i regningen at få en dom, hvor man i så stort omfang følger anklagemyndighedens anklage og hele anklageskriftet, siger forsvarer Allan Vistisen.

Du ville gerne have straffen ned på omkring fem år. Hvorfor?

- Der er nogle momenter, der gør at det peger den anden retning. For det første er der tale om en række af forhold i et forhold over en periode, det gør ud for en form for egen skylds betragtning at man ikke efterfølgende kan samle op på en hel masse i sådan en runde og på den måde forværre min klients mulighed for at rette for sig, svarer Allan Vistisen.

Berørt familie

Den dømte og hans familie var tydeligt berørt i retten.

- Han tog det efter omstændighederne pænt, det er jo en straf, der er målt ud i syv års fængsel for noget, hvor man dels ikke føler sig skyldig, og strafudmålingen satte nogle følelser i klemme, siger Allan Vistisen. 

Retten i Næstved
Læs også
Lastbilchauffør idømt syv års fængsel for otte voldtægter af ekskæreste
Retten i Næstved
Læs også
Lastbilchauffør idømt syv års fængsel for otte voldtægter af ekskæreste

Forsvarer Allan Vistisen vil sammen med den dømte nu læse rettens dom igennem og overveje, om dommen eventuelt skal ankes.

Anklager overvejer at anke

Det er dog ikke kun forsvareren, som nu vi gennemgå sagens dom og eventuelt anke dommen.

- Jeg havde slev påstået, at den (fængselsstraffen red.) skulle op omkring de otte til ti år, fordi jeg mener, at det er meget groft det her. Derfor vil jeg selvfølgelig overveje, om det skal ankes, siger specialanklager Maria Jepsen fra Anklagemyndigheden hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Men umildbart er jeg meget tilfreds med, at de (retten red.) har fundet ham skyldig i det omfang, som de har, tilføjer hun


Nyhedsoverblik