38-årig mand varetægtsfængslet efter fund af skunklaboratorium

Politiet fandt torsdag eftermiddag et stort skunklaboratorium i Hørve i Odsherred. En 38-årig mand er blevet varetægtsfængslet frem til den 20. februar.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

1.266 cannabisplanter, et haglgevær med ammunition samt hash og marihuana.

Det var, hvad en 38-årig mand var i besiddelse af, da en specialpatrulje fra Midt- og Vestsjællands Politi ransagede hans bolig i Hørve torsdag eftermiddag.

Den 38-årige mand blev anholdt og sigtet for både skunkproduktionen svarende til cirka 36 kilo marihuana, besiddelse af de øvrige euforiserende stoffer, ulovlig våbenbesiddelse samt for tyveri af strøm i forbindelse med skunkproduktionen.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi er der tale om et større skunklaboratorium.

- Det er sammenlignet med andre tidligere lignende sager i den store afdeling, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

Nægter sig skyldig

Den 38-årige mand blev fremstillet i grundlovsforhør fredag klokken 11 ved Retten i Holbæk. 

Grundlovsforhøret foregik af hensyn til efterforskningen for lukkede døre, oplyser anklagerfuldmægtig Annette Ahm. 

Manden vil ikke udtale sig, ifølge anklageren, men ifølge mandens forsvarer erkender han delvist sigtelsen omkring skunklaboratoriet.

- Han erkender delvist sigtelsen om skunklaboratoriet, men ikke i det fulde omfang. Han nægter sig skyldig i de øvrige forhold, siger Annette Ahm, anklagerfuldmægtig hos Anklagemyndigheden i Midt- og Vestsjællands Politi. 

Manden blev af hensyn til efterforskningen i sagen varetægtsfængslet indtil 20. februar.

Strøm og nabo-undren kan spille ind

Ransagningen af mandens ejendommen skete torsdag klokken 15.20, fordi politiet havde mistanke om, at der blev produceret skunk på ejendommen. Hvordan mistanken opstod, ønsker politiet ikke at sige noget om, men netop tyveri af strøm kan være en indikator på skunkproduktion.

- Der kan være flere faktorer, der spiller ind. En af dem er, at politiet og elselskaberne bliver bekendt med, at der er noget galt på grund af strømforbruget. En anden ting kan være naboer eller andre i lokalområdet, der undrer sig over trafik og aktivitet på ejendommen, forklarer Martin Bjerregaard.


Nyhedsoverblik