Regeringen: 300 flere sygeplejersker til Region Sjælland

Regeringen vil uddanne langt flere sygeplejersker i vores område som led i sundhedsreformen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er allerede for få sygeplejersker – og i fremtiden bliver problemet kun større. Det skal der gøres noget ved, mener regeringen og Dansk Folkeparti, som i dag præsenterede deres aftale om en sundhedsreform.

- Vi har brug for at have flere sygeplejersker i Danmark, og vores tiltag skal sikre, at alle har adgang til behandling, siger sundhedsminnister Ellen Trane Nørby (V) ved tirsdagens pressemøde.

Sygeplejerske på akutafdeling på Slagelse Sygehus
Læs også
Lars Løkke klar til at skrotte Sundhedsplatformen
Sygeplejerske på akutafdeling på Slagelse Sygehus
Læs også
Lars Løkke klar til at skrotte Sundhedsplatformen

Sådan lyder meldingen fra regeringen i forbindelse med fremlæggelsen af sundhedsreformen tirsdag. Planen indebærer, at der i hele landet skal uddannes 2.000 flere sygeplejersker årligt. Heraf skal 300 uddannes i Region Sjælland.

Flere skal arbejde på fuld tid

I Region Sjælland er det Professionsskolen Absalon, der skal stå for uddannelsen af de nye sygeplejersker - hvis altså de blå partier bevarer magten efter valget og gennemfører planen. Professionsskolen Absalon uddanner i dag sygeplejersker i Nykøbing Falster, Næstved, Slagelse, Roskilde og Holbæk.

Sundhedsreform
Læs også
Regeringen: Akutberedskabet på Sjælland og øerne skal styrkes
Sundhedsreform
Læs også
Regeringen: Akutberedskabet på Sjælland og øerne skal styrkes

Foruden flere uddannelsespladser til sygeplejersker vil regeringen sikre, at dem, der allerede er uddannede, arbejder flere timer. Det vil ske ved at få flere sygeplejersker til at arbejde på fuld tid fremfor på deltid, som mange gør i dag. Denne plan til 15 millioner kroner ventes fremlagt fredag.

Håbet er også, at der kan lokkes flere læger til blandt andet Sjælland og øerne. Det skal ske ved at oprette 64 stillinger for helt unge, nyuddannede læger hos de praktiserende læger.


Nyhedsoverblik