Enige nævninge: 28-årig kørte med vilje 39-årig ned foran Circle K

Den 28-årige mand, der var anklaget for med vilje at have kørt en 39-årig mand ned ved Circle-K i Holbæk, er blevet kendt skyldig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 28-årige mand fra Roskilde er kendt skyldig i med vilje at have kørt en 39-årig mand fra Holbæk ned foran Circle K-stationen ved Valdemar Sejrsvej i Holbæk i oktober sidste år.

Hele episoden blev fanget på de overvågningskameraer, der er opsat ved Circle-K, og videooptagelserne blev brugt som bevismateriale i retssagen.

En enig ret dømte den 28-årige

Det var et enigt nævneting, der sammen med dommerne kendte den tiltalte skyldig. De fandt, at han med forsæt havde påkørt den afdøde. Forsvareren har under retssagen argumenteret for, at påkørslen skete ved et uheld, men den forklaring troede retten altså ikke på.

Episoden, der førte til, at den 39-årige mistede livet, udspillede sig 5. oktober sidste år kort før klokken 23, hvor den 39-årige mand fra Holbæk blev kørt ned foran Circle K-stationen ved Valdemar Sejrsvej i Holbæk. Den 39-årige døde kort efter, at han blev påkørt, af svære kranie- og hjernelæsioner. 

Retten i Holbæk, domstole
Læs også
Vidne afgiver forklaring: - Vi nakker dig. Du er færdig
Retten i Holbæk, domstole
Læs også
Vidne afgiver forklaring: - Vi nakker dig. Du er færdig

Skændtes på McDonalds

Tidligere på aftenen den 5. oktober sidste år sad den afdøde og spiste på McDonald's i Holbæk med sine to børn. Her havde han angiveligt en kontrovers med den tiltalte og hans 27-årige ven fra Brøndby. Og det er denne kontrovers, som skulle have ført til mødet senere på aftenen ved Circle K-stationen ved siden af familierestauranten, hvor den 39-årige mand blev påkørt.

Det er under retssagen ikke kommet frem, hvad denne uenighed handlede om.

Anklager kræver fængsel i syv til otte år og udvisning

Det er op til nævninge og dommere at udmåle straffen til den 28-årige mand. Først skal anklager Marie Elvekjær Hansen og forsvarsadvokat Eigil Strand dog give deres syn på strafudmålingen overfor retten.

Anklager mener, at der skal dømmes mellem 7 og 8 års fængsel, da den 28-årige fire gange tidligere er dømt for vold.

Anklagemyndigheden går desuden efter, at den 28-årige, der har irakisk oprindelse, bliver dømt til udvisning af Danmark.

Forsvareren kræver mildest mulige straf

Forsvareren mener, at den dømte skal have den mildest mulige straf, da det var uheldige omstændigheder, der førte til, at den afdøde døde ved påkørslen, og han argumeterede for en frihedsstraf på om 3 år.

Når det kommer til udvisningen, mener forsvareren, at udvisningen skal være betinget, da den dømte har været væk fra Irak siden han var 1 år, og har vist stor vilje til at integrere sig i Danmark gennem uddannelse og gennem sit engagement i foreningslivet her i landet. Desuden lægger forsvarerne vægt på, at den dømte har lagt sine tidligere voldsdomme bag sig, og at han ernærede sig som halvtidsprofessionel fodboldspiller.

Det endelige skyldsspørgsmål bliver afgjort på fredag.


Nyhedsoverblik