26 grundejere fik uventet besparelse på 80.000 kroner

Der er store besparelser på vej til flere grundejere i Slagelse Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flere hundrede grundejere på landet i Slagelse Kommune kan se frem til at skulle bruge i gennemsnit omkring 80.000 kroner på at forbedre deres spildevandsrensning i løbet af de næste tre år.

Men antallet er ikke helt så stort, som der hidtil har været lagt op til. Det skriver Sjællandske.

Det skyldes, at kommunen har fastlagt en lidt anden praksis end tidligere, efter at man har fået lavet en undersøgelse af rådgivningsfirmaet Orbicon.

En undersøgelse hvis formål var at belyse, hvorvidt omfanget af spildevand fra bebyggelserne i det åbne land kunne være årsagen til, at vandløbene ikke var rene nok.

Udstedt 108 påbud

Tilbage i 2013 og før undersøgelsen kom i stand, havde kommunen udstedt 108 påbud om forbedret spildevandsrensning. 26 af disse har nu fået trukket påbuddet tilbage på grund af undersøgelsen. 

140122_kloak.jpg
Læs også
Manglende kloakering kan koste grundejere i Slagelse dyrt
140122_kloak.jpg
Læs også
Manglende kloakering kan koste grundejere i Slagelse dyrt

42 havde dog allerede investeret, og nogle af disse kunne muligvis have undgået dette, hvis de havde ventet. 31 af de 108 har dog fået at vide, at de skal se at få forholdene bragt i orden.

Frem til 2020 vil kommunen se nærmere på forholdene hos omkring 500 grundejere, hvoraf en stor del vil få påbud om spildevandsrensning, fordi det kan påvises, at de medvirker til forurening af vandløb med dårlig tilstand.


Nyhedsoverblik