26-årig udvises af Danmark efter dom om våbenbesiddelse, grov vold og afpresning

En 26-årig mand er idømt tre år og otte måneders fængsel for afpresning, grov vold og besiddelse af to pistoler. Han bliver også udvist af Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En yngre mand fra Bandholm er netop blevet idømt tre år og otte måneders fængsel for afpresning, grov vold og besiddelse af to pistoler. Han blev udvist af Danmark med et indrejseforbud for bestandig.
 
Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse. 

Dommen vedrører blandt andet et groft overfald i en kiosk i Sakskøbing i september sidste år, hvor den 26-årige sammen med tre andre unge mænd overfaldt ejeren med slag og spark. Ejeren blev også slået i hovedet og ansigtet med en fyldt vinflaske, og han pådrog sig betydelige skader.

quote Dommen sender et klart signal om, at alvorlig kriminalitet begået af udlændinge ikke accepteres i det danske samfund

Iben Grønbæk, anklager

De fire mænd har alle siddet varetægtsfængslet under sagen og har nægtet sig skyldige.

Fandt pistoler og ammunition i hjemmet

Under efterforskningen af voldssagen fik politiet et tip om, at den 26-årige opbevarede skydevåben på en adresse i Bandholm.

Ved en ransagning fandt politiet to pistoler med tilhørende ammunition, og den 39-årige ejer af huset blev ligeledes fængslet. 

Den 39-årige tilstod våbenbesiddelse i et grundlovsforhør den 5. oktober 2018. Han afsoner nu en dom på to et halvt års fængsel.

Dommen sender et klart signal

Ved Retten i Nykøbing Falster er den 26-årige mand er nu fundet skyldig i at have været ejer af pistolerne, som han overdrog til andre ukendte medgerningsmænd.

Straffen for våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder er, ifølge anklager Iben Grønbæk, minimum to år. Hun vurderer, at det også spiller ind i strafudmålingen, at den 26-årige, der er født og opvokset i Danmark, tidligere er blevet dømt gentagne gange for lignende kriminalitet. 

retten_i_naestved_2.jpg
Læs også
19-årig varetægtsfængslet: Slog 22-årig i ansigtet med en flaske
retten_i_naestved_2.jpg
Læs også
19-årig varetægtsfængslet: Slog 22-årig i ansigtet med en flaske

- Dommen sender et klart signal om, at alvorlig kriminalitet begået af udlændinge ikke accepteres i det danske samfund. Selvom tiltalte uden tvivl har en meget stærk tilknytning til Danmark og kun en svag tilknytning til sit hjemland, vejer den meget alvorlige kriminalitet altså tungt i rettens vurdering. Derfor blev han udvist for bestandig, siger anklager Iben Grønbæk i en pressemeddelelse. 

Den 26-årige, der fortsat er fængslet, ankede dommen på stedet. De øvrige tiltalte blev idømt fængselsstraffe på mellem seks og 10 måneder for overfaldet i kiosken.


Nyhedsoverblik