25.000 ejerskifteforsikringer kan være værdiløse

Selskabet bag Husejernes Forsikringsagentur er indstillet til afvikling på grund af økonomiske problemer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En række danske husejere kan ende med at have betalt mange penge for en ejerskifteforsikring, der ikke er noget værd.

De har tegnet forsikringen gennem Husejernes Forsikringsagentur, der er en dansk underafdeling af Gable Insurance med hjemsted i Liechtenstein.

Netop Gable Insurance er ifølge Finanstilsynet blevet indstillet til afvikling, fordi selskabet er økonomisk hårdt presset.

quote Forsikringskunder med aktuelle skader opfordres ligeledes fortsat til at dokumentere skaderne så godt som muligt og anmelde dem til Husejernes Forsikringsagentur

Husejernes Forsikring

Det betyder, at det kan blive svært at få en eventuel erstatning udbetalt, hvis der som forventet ikke er ret mange penge tilbage i selskabet.

Finanstilsynet har ikke overblik

Men hos Finanstilsynet har man endnu ikke overblik over, hvordan afviklingen stiller de danske kunder.

- Kunder, der har tegnet forsikringer i Gable Insurance gennem Husejernes Forsikringsagentur, opfordres fortsat til at holde sig orienteret gennem selskabet og gennem Finanstilsynets hjemmeside.

- Forsikringskunder med aktuelle skader opfordres ligeledes fortsat til at dokumentere skaderne så godt som muligt og anmelde dem til Husejernes Forsikringsagentur, skriver Finanstilsynet i en pressemeddelelse.

Ikke det første problem

Ifølge TV2 - der tidligere har fortalt om problemerne med Husejernes Forsikringsagentur i en dokumentarudsendelse - har cirka 25.000 danskere tegnet forsikring hos selskabet.

Husejernes Forsikring blev etableret i 2013 og tilbød forsikringer på gunstige vilkår. Flere kunder oplevede imidlertid store problemer med at få udbetalt den erstatning, som de ifølge policen havde krav på.

Samtidig oplyste selskabet, at kunderne var dækket af en garantiordning i tilfælde af konkurs, men Finanstilsynet gav efterfølgende en påtale for vildledning af kunderne.


Nyhedsoverblik