22-årig dømt for uagtsomt manddrab

​En 22-årig mand er blevet idømt ubetinget fængsel for uagtsomt manddrab.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 44-årig kvinde mistede i april livet, da hun som passager blev slynget ud af en bil nær Nykøbing Falster og døde på stedet.

Nu er føreren af bilen, en 22-årig mand fra Nykøbing Falster, blevet idømt et år et år og ni måneders fængsel for uagtsomt manddrab.

Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Der var ifølge politiet tale om et solouheld, som fandt sted mandag den 9. april klokken 15.15 på Ovstruplundvej ved Tåderup uden for Nykøbing Falster.

Her mistede den 22-årige mand herredømmet over bilen, som røg ud på marken, hvor den rullede rundt, og den 44-årige kvinde blev slynget ud af bilen.

Havde ikke noget kørekort

Ifølge avisen skete ulykken med mindst 117 kilometer i timen på en strækning, hvor man må køre 80 kilometer i timen. Derudover havde manden både alkohol og stoffer i blodet, som overskred den tilladte mængde. 

Praestoe-redningsaktion-ambulance.jpg
Læs også
Ung mand sigtet for spirituskørsel og uagtsomt manddrab
Praestoe-redningsaktion-ambulance.jpg
Læs også
Ung mand sigtet for spirituskørsel og uagtsomt manddrab

Derfor var han sigtet for uagtsomt manddrab, under særligt skærpende omstændigheder. Kørslen var i øvrigt sket uden at den 22-årige mand havde erhvervet et kørekort.

Den 22-årige havde allerede ved grundlovsforhøret erkendt at have ført bilen og forsaget ulykken. Derfor blev sagen kørt som en tilståelsessag uden domsmænd.


Nyhedsoverblik