200 kvæg kommer forsvaret til undsætning på særlig mission

Fredag blev 200 kreaturer sat fri på Kulsbjerg Øvelsesplads øst for Vordingborg, hvor de skal græsse og dele området med Forsvaret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kvæget, der er af racen Galloway, har fået en et særlig mission.

De er nemlig specifikt indhentet til at hjælpe Forsvaret med at holde bevoksningen nede på det 475 hektar store øvelsesområde.

Det koster nemlig en del arbejdstimer og maskinkraft at holde naturen i ave, og derfor er de 200 stykker kvæg en stor hjælp for Forsvaret, som håber at slippe for at holde græsset nede. Derfor har det også været et ønske gennem flere år.

- Vi har arbejdet frem mod det her i mange år. Det er ikke bare noget man lige gør. Vi skal jo tage hensyn til, at terrænet først og fremmest er en øvelsesplads for vores soldater, så der er mange ting, der skal på plads først, udtaler arealforvalter i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse Henrik Olsen i en pressemeddelelse.

 
  Foto: Mikkel Bornø Clausen, Naturstyrelsen
 
  Foto: Mikkel Bornø Clausen, Naturstyrelsen

Fordi der nu er 200 store dyr, der har hjemme på militære øvelsesområde, er hele området blevet hegnet ind. Så slipper vejene rundt om Kulsbjerg Øvelsesplads for andre køer, end den slags, man ellers ser på asfalten.

Heste også på vej

Ambition er, at man på et senere tidspunkt også sætter heste ud på området. Det vil ifølge Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse sikre en mere jævn afgræsning.

Kvæget skal blive på området hele året, og man forventer, at det kun i korte perioder i løbet af året vil være nødvendigt at fodre kvæget med hø. 

9b.jpg
Læs også
Sjældne dyrearter skal bo på Falster
9b.jpg
Læs også
Sjældne dyrearter skal bo på Falster

Hvis man vil opleve de 200 nye beboere på Kulsbjerg Øvelsesplads, kan det oplyses, at området er åbent for offentligheden, når der ikke er øvelser. Indbygget i det omkransende hegn er 21 låger, der vil give adgang til de mange stier og mountainbike-ruter, der fortsat vil være tilgængelige. 


Nyhedsoverblik