19-årig afghaner idømt halvandet års fængsel for voldtægt

En afghansk mand har fået sin straf, efter han voldtog en 17-pige i Næstved tilbage i juli.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Halvandet års ubetinget fængsel og en betinget udvisning fra Danmark. Sådan lyder straffen for en 19-årig mand fra Ahganistan ved Retten i Næstved mandag.

Manden er fundet skyldig i voldtægt mod en 17-årig pige fra Østjylland, der var til fest i Næstved natten til den 14. juli. Overgrebet foregik på en øde parkeringsplads bag Kobberhjørnet på Teatergade 3 i Næstved. Det skriver Sjællandske.

Pigen spillede dårlig

Den 19-årige mand blev dømt for at have stukket fingre op i pigen og holdt hårdt fast i hendes bryster. Desuden forsøgte han at true sig til samleje, men da pigen spillede dårlig, undslap hun.

- Jeg er tilfreds med, at han blev dømt for de tiltalte forhold. Men der er sket en skærpelse af loven i juli, som siger, at vi skal gå efter et års fængsel oveni det påståede, og derfor mener jeg, straffen er for mild. Jeg vil derfor indstille til statsadvokaten, at vi kontraanker sagen til landsretten, siger Mia Østergaard fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Sjællandske.

I retten blev der vist overvågningsbilleder, hvor de to ankommer til parkeringspladsen, men selve overgrebet var der ingen billeder af. 


Nyhedsoverblik