18-årige Patrick fra X Factor vil promovere Lolland-Falster i bedste sendetid

Den 18-årige Patrick Smith fra Rødby kæmpede sig fredag videre i X Factor. Nu vil han huske at være sig selv i det store underholdningsshow.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Selvom Patrick Smith fra Rødby i øjeblikket bruger det meste af sin tid i hovedstaden, efter han fredag aften gik videre i X Factor, har den 18-årige spillemand alligevel tid til mødes med TV ØST i sin lollandske hjemby.

quote Jeg blev helt rørt

Oh Land, dommer i X Factor

- Søndre Skole Rødby, det er den mest fantastiske skole på Lolland. Det er her, jeg har gået hele min skolegang, siger Patrick Smith, mens han viser rundet på den kommunale folkeskole.

Længere nede ad Fruegade viser Patrick Smith ind til det tætte skovanlæg, hvor han til tider smutter hen for at finde ro.

Læs også
Martin fra Lolland undskylder efter X Factor-premiere
Læs også
Martin fra Lolland undskylder efter X Factor-premiere

- Rødbys Lystskov, siger han og slår ud med armen.

- Det er et fantastisk sted. Der er mange, der går tur med sin hund her. Jeg går som regel alene og ligesom tænker over livet, ikk.

Artiklen fortsætter under billedet.

Patrick Smith i hjembyen Rødby.
Patrick Smith i hjembyen Rødby.

Efter han fredag gik videre i det store underholdningsshow, kan rolige omgivelser være tiltrængt for den unge lollik.

- Jeg har det godt, men det er hårdt, der er meget at se til, synes jeg. Ligeså snart der er noget, man ikke har prøvet før, så tager det måske lidt mere energi end normalt, men det er fantastisk, siger Patrick Smith.

Patrick fik Oh Land til at græde

Det hele begyndte i sommer til audition til X Factor, hvor Patrick Smith med sin guitar og egen musik imponerede de tre dommere.

- Hold da kæft mand, sagde den ene dommer, Lars Ankerstjerne, mens han lænede sig tilbage i stolen.

quote Det hele er meget svært at forstå, det går jo sindssygt hurtigt

Patrick Smith, X Factor-deltager fra Rødby

- Huh, jeg blev helt rørt, tilføjede dommerkollegaen Oh Land og tørrede tåre væk fra sine øjne.

Efter en vellykket audition røg den 18-årige lollik videre til bootcampen på Bornholm, hvor hans mentor Lars Ankerstjerne skulle skære fem deltagere ned til tre og vælge, hvem der skulle med videre til de eftertragtede liveshows.

Artiklen fortsætter under billedet.

Dommerpanelet ved X Factor 2019 blev rørte og glade, da Patrik Smith aflagde audition.
Dommerpanelet ved X Factor 2019 blev rørte og glade, da Patrik Smith aflagde audition.

Fredag aften blev det officielt, at Patrick Smith kom med videre til de store liveshows, hvor han skal forsøge at synge sig hele vejen til finalen fredag den 12. april.

- Det hele er meget svært at forstå, det går jo sindssygt hurtigt. Rigtig hurtigt. Det fiser bare forbi, og så skal man lige gribe fat i chancen, og så skal man gøre det så godt, man kan på det tidspunkt, så det sker bare, siger han om chancen for at optræde ved dette års X Factor.

Lolland-Falster Lovestorm i bedste sendetid

Efter et år på Den Rytmiske Efterskole i Båring på Fyn begyndte Patrick Smith som selvstændig musiker og har sidenhen spillet til private fester og på diverse værtshuse.

Artiklen fortsætter under billedet.

Patrick Smith i hjembyen Rødby.
Patrick Smith i hjembyen Rødby. Foto: TV2 ØST

Det var først efter utallige opfordringer fra familie og venner, at han besluttede sig for at stille op til X Factor. De har støttet ham hele vejen, og han er stolt af sin lollandske hjemstavn.

- Jeg spurgte lige holdet, om der var mulighed for, om jeg kunne få sådan en Lolland-Falster Lovestorm-T-shirt på til liveshows. Jeg har prøvet, men der er jo stylister på, og det skal jo være et flot show, og der er altså professionelle mennesker på, så den må jeg hive frem og reklamere for på et andet tidspunkt, siger Patrick Smith.

Ankerstjerne: Han skal holdes i snor

Allerede nu har Patrick Smith trukket overskrifter med sin deltagelse i X Factor og er blandt andet blevet kaldt for en vildbasse og en lille smule ustyrlig.

quote Han er fandeme en vildbasse

Lars Ankerstjerne, dommer i X Factor

Ved fredagens udgave af X Factor, hvor han selv tvivlede på sin videre deltagelse i konkurrencen, beskrev hans mentor Lars Ankerstjerne ham som en type, der kan pisse ham lige så meget af, som han kan røre ham.

- Tror du ikke, man bare køber sig en hovedpine? Måske en dejlig hovedpine, men han er fandeme en vildbasse, sagde Lars Ankerstjerne til sin pianist, efter Patrick Smith havde optrådt til bootcampen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Patrick Smith sammen med sin mentor Lars Ankerstjerne.
Patrick Smith sammen med sin mentor Lars Ankerstjerne. Foto: TV 2

Den 18-årige deltager er nemlig ikke bleg for at sige sin mening, og hans mentor ved, at det ikke bliver nogen lige vej, når de to skal samarbejde om sange og udtryk fremadrettet.

- Patrick er bare vildskab og oprør, og man skal stå tidligt op for at holde snor i ham. Det var det, jeg filosoferede over. Vælger jeg nu en, hvor en stor del af mit arbejde også bliver at holde styr på ham?, uddybede Lars Ankerstjerne efterfølgende til TV 2.

Vil huske at være sig selv

Nu gælder det for Patrick Smith om at vise, hvad han kan.

- Patrik, du lytter til mig i det her, sagde Lars Ankerstjerne.

quote Man skal ikke lave om på sig selv, man skal være den bedste version af sig selv

Patrick Smith, X Factor-deltager fra Rødby

Og lære at høre efter i Danmarks største underholdningsshow.

Den unge lollik tør ikke spå om, hvor langt han når i X Factor, men han lover at levere som 18-årige Patrick Smith fra Rødby.

Artiklen fortsætter under billedet.

Patrick Smith i hjembyen Rødby.
Patrick Smith i hjembyen Rødby.

- Jeg tror ikke, det er noget, man går op i at være sig selv, den burde bare ligge der. Man skal ikke lave om på sig selv, man skal være den bedste version af sig selv, siger han.

Du kan se Patrick Smith til de store liveshows første gang fredag den 1. marts.


Nyhedsoverblik