18-årig kokkeelev vinder nordisk mesterskab: Nu drømmer han om at åbne egen restaurant

Mathias Dyhr Rothmann, der arbejder på Restaurant Næs på Røsnæs, har vundet guld ved de nordiske mesterskaber for kokkeelever.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er super fedt.

Sådan siger 18-årige Mathias Dyhr Rothmann, der til daglig arbejder på Restaurant Næs på Røsnæs, efter han sammen med sin jævnaldrende makker lørdag aften vandt guld ved de nordiske mesterskaber for kokkeelever.

- Det var faktisk ikke noget, som vi havde regnet med, fordi vi ikke havde haft så meget tid til at træne op til konkurrencen. Så det er kæmpe stort, siger Mathias Dyhr Rothmann til TV ØST.

quote Vi kendte ikke rigtig hinanden, og vi har aldrig arbejdet sammen før

Mathias Dyhr Rothmann, kokkeelev på Restaurant Næs

Søndag morgen hoppede han på toget fra København, hvor det nordiske mesterskab over to dage blev afholdt, mod Kalundborg, hvor han i dag er tilbage på sit arbejde som kokkeelev.

Nu ser han tilbage på en konkurrence mod de nordiske kokkelever, der bød på discipliner som almindelige tilberedning af forskellige retter og gætteri af krydderier. Her scorede han samme med makkeren nok point til at indtage podiets øverste plads.

- Det betyder sindssyg meget for mig. Jeg stillede også op til DM, hvor jeg vandt med min makker Sebastian. Men det er sådan i den nordiske konkurrence, at man kun må deltage en gang. Fordi Sebastian havde været til det nordiske mesterskab, så skulle jeg have en helt ny makker med, som hedder Magnus, siger Mathias Dyhr Rothmann og fortsætter: 

Mathias Dyhr Rothmann (th).
Mathias Dyhr Rothmann (th). Foto: Privatfoto

- Vi kendte ikke rigtig hinanden, og vi har aldrig arbejdet sammen før. Så det betyder rigtig meget for mig, at vi så kommer ind og viser, at det kan vi sagtens klare. Vi er begge to næsten kun lige fyldt 18 år, og mange af de andre, som vi var oppe imod, er i 20erne, det, synes jeg, bare er ekstra fedt.

Uddannelseschef glæder sig over niveauet

Fire elever fra hvert skandinavisk land havde kvalificeret sig fra de nationale konkurrencer til de nordiske mesterskaber for kokke- og tjenerelever, som blev afviklet på Hotel- og Restaurantskolen i København.

quote Det vidner om, at der er masser af talent i den næste generation af dansk gastronomi

Marianne Kragh, uddannelseschef i Horesta

Denne weekend repræsenterede de deres fag og land ved Nordic Championship for Cook and Waiter Apprentices 2018. Mens Danmark løb med guldet i kokkekonkurrencen, var det Island, der vandt guld i konkurrencen for tjenerelever.

- Niveauet i årets konkurrence var rigtig godt, og derfor er det helt fantastisk, at de danske elever sluttede med at vinde guld og sølv. Det vidner om, at der er masser af talent i den næste generation af dansk gastronomi, udtaler Marianne Kragh, uddannelseschef i Horesta, i en pressemeddelelse.

Drømmer om egen restaurant

Mathias Dyhr Rothmann har cirka et år tilbage af sin uddannelse. Nu har konkurrencen fået ham til at drømme.

- I første omgang vil jeg gerne blive færdig med min uddannelse, men så kunne jeg godt tænke mig at tage en tjeneruddannelse, så jeg også får en forståelse inde for tjenersiden, siger Mathias Dyhr Rothmann og tilføjer:

Læs også
Danmarks bedste kokkeelev hyldet: - Det giver blod på tanden
Læs også
Danmarks bedste kokkeelev hyldet: - Det giver blod på tanden

- En dag kunne jeg godt tænke mig at åbne mit eget lille sted ud på landet ude ved vandet tæt på skov og lokale råvarer. Måske omkring Kalundborg eller Slagelse. Men det skal nok være på Vestsjælland.

Det var 37. gang, at de nordiske mesterskaber blev afholdt.


Nyhedsoverblik