18-årig stukket ned på åben gade

En 15-årig dreng er anholdt for et knivstikkeri på åben gade i det centrale Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 18-årig ung mand et blevet stukket ned på åben gade i det centrale Kalundborg.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Knivoverfaldet skete kort før klokken 18.45 i krydset mellem Bredgade og Vænget, hvor den 18-årige mand, der selv er fra lokalområdet, i sin bil blev standset af fire ukendte gerningsmænd.

- Den 18-årige sad inde i en bil, og så kom gerningsbilen og forhindrede ham og nogle andre inde i bilen i at køre videre. Herefter gik personerne i gerningsbilen til angreb på den 18-årige og tildelte ham nogle stik i det ene ben og ved den ene hånd, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Den unge mand blev efterfølgende bragt til behandling på Holbæk Sygehus, hvor han stadig er indlagt. Den 18-årige har pådraget sig flere kvæstelser, men han er ifølge politiet udenfor livsfare.

Artiklen fortsætter under billedet.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.
Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4. Foto: Jens Nielsen - TV-Kalundborg

- Vi betragter det som en grov voldssag, siger Martin Bjerregaard.

Anholdte fire personer på Fyn

Netop fordi overfaldet fandt sted på åben gade i det centrale Kalundborg, var der flere personer, som overværede hændelsen.

- De fire personer flygtede straks efter i den bil, som de var kommet i. Men fordi det fandt sted ude i det offentlige rum, var der heldigvis en hel masse vidner, som kunne bidrage med oplysninger til politiet om den her flugtbil. De kunne fortælle om personerne i bilen, bilmærket, farven på bilen og registreringsnummeret, siger Martin Bjerregaard og fortsætter:

- Især den sidste oplysning er guld værd for politiet. Så det gjorde at vi kunne efterlyse bilen og cirka en time senere standse bilen over ved Nyborg på Fyn, hvor de fire personer i bilen blev anholdt.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Jens Nielsen - TV-Kalundborg

Ifølge politiet er de fire personer mellem 15 og 19 år. Den 15-årige er fra Kalundborg, mens de tre andre er fra Fyn.

- De er blevet fragtet til vores politikreds og skal afhøres senere i dag, så vi kan forsøge at klarlægge, hvilken rolle de har i sagen, og det overhovedet var dem, som stod bag overfaldet, siger Martin Bjerregaard.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Jens Nielsen - TV-Kalundborg

Politiet ved endnu ikke, hvad motivet til selve knivoverfaldet er.

- Vi kigger på, om det kan være økonomiske mellemværender eller anden form for kriminalitet, hvor der er en strid mellem to parter, siger Martin Bjerregaard.

Skød mod 29-åirg mand fra motocrosser

Det er anden gang inden for kort tid, at Kalundborg rammes af en voldsom episode. I starten af september blev en 29-årig mandlig bilist beskudt af en ukendt gerningsmand på en mørklagt motocrosser. 

Den 29-årige blev ikke ramt af skuddene, og efter det sidste skud var affyret, forsvandt gerningsmanden på motocrosseren ad Holbækvej mod øst og derefter i ukendt retning. Han er stadig efterlyst.
Martin Bjerregaard vurderer dog, at de to episoder ikke hænger sammen.

Skyderi i Kalundborg
Læs også
Mystisk motorcyklist affyrede flere skud mod tilfældig bilist
Skyderi i Kalundborg
Læs også
Mystisk motorcyklist affyrede flere skud mod tilfældig bilist

- For det første er manden på motocrosseren ikke fundet, og for det andet var bilisten, der blev beskudt, en 29-årig mand. Så på den måde er der ikke sammenfald mellem de to episoder, siger Martin Bjerregaard.

De fire personer blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk klokken 13:00 mandag eftermiddag. Alle fire personer blev varetægtsfængslet i tre uger.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.

Opdatering
Clock17. sep 2018, kl. 21:49
Artiklen er opdateret med oplysningen om, at de fire anholdte er blevet varetægtsfængslet.

 


Nyhedsoverblik