17-årige kan snart tage kørekort: Skaber kaos hos kørerlærerne

Lange ventetider på køreprøver ser ud til at blive endnu længere, når det fra første januar bliver muligt for de 17-årige at få kørekort.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kørerlærerne har længe været frustrerede over lange ventetider på køreprøver og teoriprøver hos politiet.

Men nu ser det ud til at blive endnu værre. Fra nytår rykkes grænsen, så også 17-årige kan tage kørekort, og det vil betyde endnu længere ventetider og højere priser, forudser kørerlærer Per Egekjær fra Slagelse.

- Det er helt vanvittigt det her. Der har aldrig været så meget pres på før. Jeg bliver snart nødt til at stoppe for tilgangen af nye elever, for jeg kan jo ikke komme af med dem igen, siger han til TV ØST.

quote Det er helt vanvittigt det her. Der har aldrig været så meget pres på før. Jeg bliver snart nødt til at stoppe for tilgangen af nye elever

Per Egekjær, kørerlærer

Men samtidig med at ventetiderne vokser og vokser, så stiger tilmeldingerne altså eksplosivt på grund af den nye lov, der giver 17-årige mulighed for at få kørekort.

Januar-holdet allerede fuldt booket

På Egekjærs Trafikskole er januar-holdet allerede fuldt booket og februar-holdet er også næsten fyldt. Så stor en søgning har han aldrig oplevet før.

- Den her pukkel, der opstår nu, hvor de 17-årige også kan være med, den vil vare i alle fald et år eller to. Det er jeg sikker på, siger han.

Og samme melding kommer fra køreskoler i hele området. Formand for Vestsjællands Kørelærerforening, Thomas Meyer melder om fyldte hold hos alle foreningens medlemmer.

- Vi er dybt frustrerede alle sammen. Vi sidder hver uge og kæmper om de få prøve-tider politiet lægger ud. Men der er jo langt fra nok, siger han.


Nyhedsoverblik