17-årige Boris er besøgsven: - Det giver et andet perspektiv

Hver tirsdag besøger en gymnasieelev fra Sorø 87-årige Bent Bjerregaard. Det ugentlige besøg betyder meget for dem begge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hver tirsdag præcis klokken 15 kommer 17-årige Boris Thomsen ind ad døren hos den 87-årige pensionerede skolelærer Bent Bjerregaard i Sorø. Det har han gjort i et halvt år.

Den unge gymnasieelev er nemlig én af Røde Kors’ 5.000 besøgsvenner landet over. Han stikker godt nok ud, når det kommer til den gennemsnitlige besøgsven, som er kvinder over 60 år, men han blev alligevel inspireret, da han for noget tid siden havde en time om frivillighed i gymnasiet.

- Normalt kan det ret hurtigt det hele. Men her er der tid til stille og roligt at tage en kop kaffe og læse lidt i en bog. Det, synes jeg, er utrolig dejligt, siger Boris Thomsen.

Og netop bogen er blevet omdrejningspunktet for Boris og Bents tid sammen. Selvom de er født i forskellige årtusinder, så er de nemlig begge glade for at læse.

quote Det giver et andet perspektiv, i og med Bent er fra en anden generation, end den jeg normalt mænger mig med

Boris Thomsen, 17 år, besøgsven

- Jeg kan godt lide bøger, og så må Bent have sagt, at han godt kunne tænke sig, at der kom en og læste for ham, fortæller Boris Thomsen.

Har været meget heldig

Foruden bøgerne har de to også hjembyen Sorø og kærligheden til kaffe til fælles. Og så nyder den unge mand at snakke med Bent Bjerregård og høre om hans syn på tilværelsen.

- Det giver et andet perspektiv, i og med Bent er fra en anden generation, end den jeg normalt mænger mig med, siger Boris Thomsen.

Men det er naturligvis ikke kun gymnasieeleven, der får noget ud af det ugentlige besøg. Bent Bjerregård nyder også at få et frisk pust ind i sit liv.

- Jeg har været meget heldig med ham. Jeg var heldig, at det var ham, jeg fik, siger han.

Der er omkring 8.000 ældre landet over, som får besøg af en besøgsven et par gange om måneden.


Nyhedsoverblik