16 år gammel skolebygning i Sorø har brug for støttestolper

Indskolingsbygningen på Sorø Borgerskole har brug for jerndragere. En revne er blevet for stor til at se gennem fingrene med, lyder det fra kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Massive jerndragere holder i øjeblikket indskolingen på Sorø Borgerskole på plads. Der er nemlig blevet fundet en revne i gavlen, som har sat sig og har vokset sig stor i løbet af det seneste år tid.

Men skolen er ikke ved at falde fra hinanden, forsikrer viceinspektør på Sorø Borgerskole, Sonja Merete Johansen.

- Jeg er ikke bekymret – der bliver taget hånd om sagen, siger hun.

Kommunen tager revnen meget seriøst

Ifølge Sorø Kommune er grænsen for revnens vokseværk nu nået. Men det er ikke så farligt, som det ser ud, fortæller byggesagkyndig Kasper Faurschou Larsen fra Sorø Kommune. 

 
  Foto: Katja Weng - TV ØST
 
  Foto: Katja Weng - TV ØST

- Vi tager det selvfølgelig meget seriøst, og derfor har vi haft ingeniører ude at kigge på det. De har så valgt at afstive bygningen, indtil vi ved, hvorfor bygningen har fået den her revne, siger han.

Selvom det kan se voldsomt ud med afstivningsstolperne, oplyser Kasper Faurschou Larsen, at børnenes liv ikke er i fare. I øjeblikket er det kun det afspærrerede område i skolegården, hvor der ikke er plads til leg, som direkte påvirker børnene, for bygningen kan stadig bruges til undervisning.

Forventer bedre fundering

Indskolingsbygningen er den nyeste af slagsen på Sorø Borgerskole med sin indvielse i 2001. Nu – 16 år senere – ser det dog ud til, at bygningen skal funderes bedre og skaderne repareres ifølge den byggesagkyndige. I de næste par uger skal der derfor laves prøver for at finde ud af, hvad der skal ske med bygningen. 

 
  Foto: Katja Weng - TV ØST

- Vi er i øjeblikket i gang med at udføre forsøg af jordens bæreevne for at udrede problemerne med sætningsrevnerne i konstruktionen. Vi regner med, at revnerne beror på en for lille funderingsbredde i fundamenterne under væggen. Hvis der viser sig at være behov for øge bredden på fundamentet, vil vi udføre understøbning, siger Kasper Faurschou Larsen.

 
  Foto: Katja Weng - TV ØST

Det er endnu uvist, hvor meget udbedringen af skaderne kommer til at koste Sorø Kommune. 

Kommunen forventer svar på undersøgelserne inden for de kommende uger. Så snart de har resultaterne, vil de finde en entreprenør, som kan løse opgaven, oplyser kommunen.


Nyhedsoverblik