To 15-årige drenge sigtet for brandstiftelse på biograf i Nakskov

To drenge på 15 år er sigtet for branden i den gamle biograf i Nakskov. En 13-årig dreng var også med, men kan på grund af hans alder ikke sigtes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Politiet har nu fundet frem til tre lokale drenge på 13, 15 og 15 år, der står bag den voldsomme brand i den gamle biograf i Nakskov. 

Den 8. marts klokken 12.50 fik Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en anmeldelse om, at der var brand i en tidligere biografbygning på Vejlegade 8 i Nakskov. Branden udviklede kraftig røg, hvorfor borgerne i området blev opfordret til at gå inden døre. 

Af sikkerhedsmæssige årsager valgte politiet at evakuere beboerne og fem betjente endte på sygehuset med røgforgiftning. 

Men nu har politiet altså fundet frem til, hvem der står bag. 

- Vi har fået henvendelser fra borgere, som gav os et praj om, hvor vi skulle lede, siger politikommisær, Bo von Würden, til TV ØST. 

Læs også
Drone og brandhund: Politiet undersøger voldsom biografbrand
Læs også
Drone og brandhund: Politiet undersøger voldsom biografbrand

Det er tre lokale drenge på 13, 15 og 15 år, der alle har erkendt, at de legede med ild på stedet. Den 13-årige dreng kan ikke sigtes på grund af hans alder, men her vil de sociale myndigheder komme ind.

De to 15-årige drenge er sigtet. 

- Det var et øjebliks kådhed for drengene. De havde sat ild til en pude, forsøgt at slukke den og så forladt stedet, uden at ilden var helt slukket. 

Bo von Würden oplyser, at politiet nu skal have sagen gjort færdig og dernæst skal den til Anklagemyndigheden, hvor der vil blive rejst tiltale. 

Drengene bliver sigtet ud fra paragraf 181, hvor de maksimalt kan få op til seks års fængsel. 

Læs også
Øjenvidner fra Nakskov: Der står flammer op af taget
Læs også
Øjenvidner fra Nakskov: Der står flammer op af taget

Nyhedsoverblik