12 års fængsel til sygeplejersken fra Nykøbing Falster

Den 32-årige sygeplejerske er blevet idømt 12 års fængsel for fire drabsforsøg. Hun frakendes også retten til at arbejde som sygeplejerske.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den 32-årige sygeplejerske fra Nykøbing Falster er netop blevet idømt 12 års fængsel. 

I går blev den 32-årige sygeplejerske kendt skyldig i fire drabsforsøg. Østre Landsret omstødte nemlig den oprindelige dom fra byretten, hvor hun blev dømt for tre drab og et enkelt drabsforsøg.

Men det har landsretten altså ikke fundet bevist, at patienterne døde af en dødelig mængde morfin og Stesolid. Det var dog ikke et helt enigt nævningeting, der skulle idømme sygeplejersken sin straf: 16 stemte for 12 år og to stemte for 10 år. 

På Østre Landsrets hjemmeside kan man læse hele strafudmålingen til den 32-årige sygeplejerske:

Et nævningeting har den 18. maj 2017 i Østre Landsrets 11. afdeling med 16 stemmer idømt en sygeplejerske fængsel i 12 år for bl.a. forsøg på manddrab af fire patienter på Nykøbing Falster Sygehus. Der var to stemmer for at fastsætte straffen til fængsel i 10 år. 

oesterlandsret-sygeplejersken.jpg
Læs også
Landsret omstøder byretsdom: Drab bliver til drabsforsøg
oesterlandsret-sygeplejersken.jpg
Læs også
Landsret omstøder byretsdom: Drab bliver til drabsforsøg

Tiltalte blev ved nævningeting ved Retten i Nykøbing Falster den 24. juni 2016 idømt fængsel på livstid.

Nævningetinget for landsretten var enige om at tiltræde, at tiltalte indtil videre frakendes retten til at udøve virksomhed som sygeplejerske samt retten til erhvervsmæssigt og privat at beskæftige sig med virksomhed, der indebærer pleje- eller behandlingsfunktioner på såvel offentlige som private institutioner, i private hjem og lignende. 

 


Nyhedsoverblik